Nyhed
20. dec. 2022 | 13:45

Vinterberg storroser Lindholms film

Foto | JoJo Whilden

Jessica Chastain og Eddie Redmayne spiller i The Good Nurse henholdsvis en hårdt arbejdende sygeplejerske og hendes kollega, som viser sig at være en særdeles aktiv seriemorder.

”De har skabt en tryllebindende fortælling, der fik mig til at hive efter vejret igen og igen,” skriver Thomas Vinterberg om vennen Tobias Lindholms seriemorderdrama The Good Nurse.

Af Nicki Bruun

Afslutningen af et år er altid lig med lister over, hvilke film der har begejstret mest i det forgangne år.

På det førende amerikanske branchemedie Variety har man spurgt tyve af verdens fremmeste filmskabere, hvad deres yndlingsfilm fra 2022 er.

Det er spændende læsning at høre dygtige instruktørers tanker om deres kollegers værker, og så er det naturligvis interessant at se, hvem der foretrækker hvad.

Britiske Edgar Wright peger på Ruben Östlunds sprudlende satire Triangle of Sadness.

Girls-skaber Lena Dunham er faldet for journalistdramaet om Weinstein-efterforskningen, She Said. Guillermo del Toro er vild med biopic’en Elvis, og Wes Anderson har forelsket sig i landsmanden Noah Baumbach’ Hvid støj.

Og så er der danskere med på listen!

Thomas Vinterberg har nemlig udvalgt vennen og samarbejdspartneren Tobias Lindholms amerikanske Netflix-film The Good Nurse som årets bedste film.

Celeber liste
Thomas Vinterberg har med film som Festen og Druk stået for nogle af dansk films største kunstneriske og kommercielle succeser i nyere tid.

Det er uden tvivl Oscar-sejren for sidstnævnte, der har fået ham med på Varietys celebre liste.

Druk skrev han sammen med Tobias Lindholm, der også var med til at lave Jagten, Kollektivet og Submarino.

Vinterberg har undervejs i karrieren forsøgt sig i udlandet, hvor det dog er gået knap så godt. Hverken It’s All About Love, Dear Wendy, Far from the Madding Crowd eller Kursk blev store succeser.

Med The Good Nurse har kollegaen Tobias Lindholm dog ifølge Vinterberg skabt noget af et mesterstykke.

Rent drama
Her spiller verdensstjernerne Jessica Chastain og Eddie Redmayne henholdsvis en hårdt arbejdende sygeplejerske og hendes kollega, som viser sig at være en særdeles aktiv seriemorder.

”Der er ikke noget forkrampet forsøg på at underholde, ingen afvigelse fra intentionen, bare rent drama. Historien er fortalt med autoritet og alvor,” skriver Thomas Vinterberg om The Good Nurse i Variety.

”Med den her film hopper Lindholm op på et nyt niveau, og to af verdens bedste skuespillere giver ham vingerne til at komme derop. Sammen har de skabt en tryllebindende fortælling, der fik mig til at hive efter vejret igen og igen.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko