oscar 2021
26. apr. 2021 | 02:22

Thomas Vinterbergs Druk vinder Oscar!

Foto | Sturla Brandth Grøvlen
De unge mennesker fejrer studentertiden i Druk, og nu kan Thomas Vinterberg glæde sig over, at hans film har vundet verdens største pris.

Den populære instruktør tager imod filmverdenens største pris for sit danske komediedrama, der har taget alt og alle med storm.

Af Nicki Bruun

Det har været et langt opløb, men nu er spændingen endelig udløst.

Druk vinder prisen for bedste internationale film ved Oscar-uddelingen!

Showet er i skrivende stund natten til mandag dansk tid stadig i fuldt sving, men det er en kæmpe sejr for dansk film, Thomas Vinterberg, Mads Mikkelsen og resten af holdet bag det populære komediedrama.

Se og hør Thomas Vinterbergs gribende takketale!

Druk var storfavorit i sin kategori, hvor filmene fra andre dele af verden end USA kæmper om den store hæder. Konkurrenterne talte det bosniske krigsdrama Quo vadis, Aida? og den rumænske dokumentar Collective, men de blev sat til vægs af historien om fire gymnasielæreres morsomme og rørende alkoholeksperiment.

Prisen gik sidst til Danmark i 2011, hvor Susanne Bier modtog statuetten for dramaet Hævnen.

Før det vandt Gabriel Axel med Babettes gæstebud og Bille August med Pelle Erobreren i henholdsvis 1988 og 1989, så Druk er nu med i en særdeles eksklusiv og eftertragtet klub.

Dansk succesrejse
Druk
har været på en konstant opadgående succesrejse, siden filmen fik premiere.

Først blev den udtaget til hovedkonkurrencen på Cannes-festivalen i 2020, som dog blev aflyst på grund af coronakrisen. Men efterfølgende har filmen vundet priser på adskillige festivaler og sejret ved nogle af verdens største prisuddelinger.

Ekkos chefredaktør Claus Christensen var som en de første anmeldere i verden klar med lovord til Vinterberg og filmen i sin seksstjernede anmeldelse.

”Mads Mikkelsen leverer karrierens mest bevægende præstation, og 22 år efter Festen har Thomas Vinterberg skabt endnu en klassiker i dansk film,” skrev chefredaktøren.

Senere gik Druk hen og blev en gigantisk succes i danske biografer med over 800.000 solgte billetter på trods af corona-restriktioner. Og nu har den altså fuldendt drømmen og hjemtaget filmverdenens største pris.

Følg med her på siden for at se, hvem der ellers vinder priserne ved Oscar-uddelingen.

Trailer: Druk

Kommentarer

Ekko #87

Frances McDormand er på forsiden i Ekko #87.

I et stort interview fortæller hun om tilblivelsen af Nomadland, der blev årets store Oscar-vinder.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb nummeret med McDormand og få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko