Nyhed
11. jan. 2016 | 13:46

Thomas Vinterberg udtaget til Berlinalen

Foto | Christian Geisnæs
Thomas Vinterbergs nye 70’er-drama Kollektivet handler om Erik (Ulrich Thomsen, tv.) og Anna (Trine Dyrholm, midt), der forsøger at sparke nyt liv i ægteskabet med en kollektiv boform.

Kollektivet er blevet udtaget til hovedkonkurrencen i Berlinalen, hvor den skal dyste om den eftertragtede Guldbjørn.

Af Lasse Cordsen og Rasmus Kruse

Thomas Vinterbergs Kollektivet, der får dansk premiere på torsdag, er blevet udtaget til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin.

Her skal den konkurrere om den eftertragtede Guldbjørn, som er den helt store pris, der gives til festivalens bedste film.

Sidste gang Vinterberg var udtaget til Berlinalen – som regnes for en af verdens fire førende festivaler – var i 2010 med misbrugsdramaet Submarino.

Ligesom Submarino er Kollektivet skrevet sammen med Tobias Lindholm, der på torsdag selv kan blive nomineret til en Oscar for Krigen.

Par vil prøve noget nyt
Kollektivet er et humoristisk tidsbillede af 70’erne, der fortæller en historie om svær kærlighed.

Filmen skildrer akademikerparret Erik (Ulrich Thomsen) og Anna (Trine Dyrholm), for hvem tilværelsen er gået i stå. De savner at prøve noget nyt, og da Erik arver en stor villa i Hellerup, beslutter de sig for at etablere et kollektiv. Det er drømmen om at opleve fællesskabet i sin reneste form.

Filmen er inspireret af Vinterbergs egen opvækst i et kollektiv og baseret på hans teaterstykke af samme navn, som blev opført på det prestigefyldte Burgtheater i Wien.

Stykket blev udarbejdet i samarbejde med nyligt afdøde Mogens Rukov.

Trailer: Kollektivet

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko