Nyhed
20. jan. 2010 | 16:04

Submarino udtaget til Berlin

Thomas Vinterbergs comback-film skal dyste om Guldbjørnen og får fem stjerner i Ekko.
Af Jacob Ludvigsen

Siden gennembruddet med Festen i 1998 har Thomas Vinterberg haft svært ved at finde formen, og han har mødt besk kritik fra både publikum og kritikere.

Nu ser det imidlertid ud til, at lykken vender for den talentfulde instruktør, der allerede under sit ophold på Filmskolen fik tyngende tilnavne som ”dansk films gulddreng”.

Den 25. marts åbner Vinterbergs nye, Submarino, i biograferne herhjemme, men en måneds tid inden får den gallapremiere i Berlin, hvor den skal kæmpe i hovedkonkurrencen ved Europas tredjevigtigste filmfestival efter Venedig og Cannes.

Kompromisløs film

Submarino
er lavet som et samarbejde mellem Nimbus Film og TV 2 — uden støtte fra Filminstituttet — for kun tolv millioner kroner.

Filmen bygger på en roman af Jonas T. Bengtsson og har Jacob Cedergreen og Peter Plaugborg i hovedrollerne.

Handlingen udspiller sig på bunden af det danske samfund og skildrer to brødre, hvis familie rammes af en tragedie, der kommer til at definere resten af deres liv.

Flot modtagelse i Ekko

I det nye nummer af Ekko, der er på gaden onsdag den 27. januar, får Submarino en flot modtagelse med på vejen af dansk filmkritiks grand old man, Morten Piil.

”Man får håbløshedens tunge ånde at føle på en mere kompromisløs måde, end jeg mindes at have set tidligere i nogen dansk film,” skriver han.

Morten Piil bemærker, at Vinterberg er vendt tilbage til den realistiske og ligefremme fortællestil, der prægede hans tidlige film.

”En helt igennem troværdig, bevægende film, som målbevidst går den lige vej hjem,” konkluderer han og uddeler fem flotte stjerner.

Dansk kappestrid

Pernille Fischer Christensen sørger for en intern dansk kappestrid ved årets Berlinale. Hendes nye film, En familie, der har Jesper Christensen og Lene Maria Christensen i hovedrollerne, er nemlig også nomineret i hovedkonkurrencen.

Fischer Christensen vandt i 2006 Sølvbjørnen for debutfilmen En Soap.

De to danskere er oppe imod nye film fra prominente navne som Roman Polanski, Michael Winterbottom, Zhang Yimou og The Squid and the Whale-instruktøren Noah Baumbach.

Berlin Film Festival løber af stabelen den 11. — 21. februar.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko