Nyhed
04. maj 2015 | 11:02

Xavier Dolan laver stjernespækket film

Foto | André Turpin
Xavier Dolan er lige nu en af de mest hotte artfilm-instruktører. Men han er også skuespiller og medvirker blandt andet i sin egen Tom at the Farm fra 2013.

Den canadiske vidunderdreng, der er aktuel med Mommy, laver film med Marion Cotillard, Vincent Cassel og Léa Seydoux.

Af Nicki Bruun

Mens hans navn formentlig stadig mest er kendt blandt cineaster, har 26-årige Xavier Dolan allerede gjort sig bemærket blandt de store filmstjerner.

Han har således sikret sig tre af fransk films største skuespillernavne til sin næste film, der har den engelske titel It’s Only the End of the World.

Marion Cotillard (To dage, en nat), Vincent Cassel (Black Swan) og Léa Seydoux (Adéles liv – Kapitel 1 & 2), der alle er født i Paris, er at finde på rollelisten.

Dolan er selv fra den fransktalende provins Québec i Canada og har lavet sine forrige på fransk. Så selvom de parisiske skuespillere begår sig fint på engelsk, får de formentlig lov til at tale deres modersmål hos Dolan. Filmen kommer nemlig også med den franske originaltitel Juste la fin du monde.

En forfatters død
Det er endnu småt med detaljer om filmens plot, men den er inspireret af et stykke af dramatikeren Jean-Luc Lagarce. Stykket handler om en forfatter, som vender hjem til familien efter at have været væk i tolv år.

Genkomsten er dog ikke under de lykkeligste omstændigheder, da han snart efter ankomsten annoncerer sin snarlige død.

Det var ellers tidligere meldt ud, at Dolan næste gang skulle få sin debut på engelsk med The Death and Life of John F. Donovan med Jessica Chastain og Kit Harington fra Game of Thrones i hovedrollerne.

Den går dog først i optagelse til efteråret, og så længe kunne Dolan ikke vente på sit næste projekt. Han har i en pressemeddelelse udtalt:

”Jeg glæder mig enormt til It’s Only the End of the World, især arbejdet med skuespillerne. Jeg tænkte, at den kunne være en god bro i genreskiftet mellem Mommy og John F.

Xavier Dolan sidder i Coen-brødrenes hovedkonkurrence-jury ved dette års Cannes-festival, der løber af stablen om halvanden uge. Efter den tjans begynder han optagelserne på It’s Only the End of the World.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko