Nyhed
02. aug. 2018 | 13:31

Xavier Dolan vælger hjemlandet

Foto | Pierre Gill
Xavier Dolan er kendt som en wunderkind-instruktør, men den unge fransk-canadier har også medvirket som skuespiller i film som Elephant Song fra 2014.

Den canadiske instruktørs The Death and Life of John F. Donovan får verdenspremiere på Toronto-festivalen, som også byder på film af Barry Jenkins og Steve McQueen.

Af Astrid Gjørup

Canadiske Xavier Dolan har haft verdenspremiere på mange af sine film på den franske Cannes-festival.

Denne tradition bryder instruktøren i år med sin første engelsksprogede film, The Death and Life of John F. Donovan.

Toronto-festivalen har nemlig annonceret, at den næste film af wunderkind-instruktøren får premiere på dette års udgave af den canadiske festival.

Dolan får følgeskab af Berry Jenkins, hvis Moonlight vandt Oscaren for bedste film, og Steve McQueen, kendt for 12 Years a Slave – store instruktører, der kommer til Toronto og ikke Venedig.

Jenkins deltager med James Baldwin-filmatiseringen If Beale Street Could Talk, mens McQueen har lavet thrilleren Widows.

Chastain er fjernet
29-årige Xavier Dolan kommer fra den fransktalende del af Canada. Hans debutfilm I Killed My Mother var i Cannes i 2009, og siden har Dolan vundet priser på festivalen for Mommy og senest Det er bare verdens undergang.

Det var derfor ventet, at Dolan også ville vise sin nyeste i Cannes. Men efter at have vist den for festivalleder Thierry Frémaux, gik instruktøren tilbage i klipperummet.

The Death and Life of John F. Donovan fortæller historien om en skuespiller, som mindes en brevudveksling, han som ung havde med en nu afdød tv-stjerne.

Skuespillerholdet tæller Kit Harrington, som de fleste kender som Jon Snow i den populære HBO-serie Game of Thrones. Rollelisten inkluderer også Natalie Portman, Jacob Tremblay, Thandie Newton, Kathy Bates og Susan Sarandon.

Tidligere var Jessica Chastain også en del af filmen. Men Xavier Dolan har ifølge branchemediet Indiewire sagt, at hendes karakter bliver fjernet fra filmen, da den ikke længere giver mening for historien.

Toronto-festivalen løber fra 6. til 16. september.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko