Nyhed
19. sep. 2023 | 12:50

YouTube lukker for Russell Brands reklamer

Foto | Russel Brand

I Podcasten Stay Free with Russell Brand forsøger den britiske komiker at finde ”alternative sandheder” inden for videnskab, popkultur og kunst. 

Efter at fire kvinder har beskyldt stjernekomikeren Russell Brand for overgreb, ryger hans annonceindtægter.

Af Karoline Balstrøm

I sidste uge anklagede tre britiske medier den kendte komiker, skuespiller og debattør Russell Brand for overgreb.

Det får nu alvorlige konsekvenser for hans pengepung.

I Channel 4-dokumentaren Russell Brand: In Plain Sight og artikler udgivet i The Times og Sunday Times of London står fire anonyme kvinder og en med navn frem med konkrete påstande om misbrug og overgreb.

En række branchefolk bakker op om det dystre portræt af en af Storbritanniens største komikere, som søndag blev anmeldt til politiet for et seksuelt overgreb, han skal have begået i 2003.

Efter beskyldningerne er Brand blevet fyret af sit agentur, og nu lukker Google for, at han kan tjene penge på sine kanaler på YouTube.

Her har Brand ellers en stor følgerskare og kan på sin hovedkanal prale af 6,6 millioner abonnenter. Populariteten strækker sig også til hans underkanaler såsom Awakening With Russell, Stay Free With Russell Brand og Football Is Nice.

Ifølge branchebladet Variety har YouTube nu suspenderet reklamer, der ellers ville blive afspillet inden Brands videoer.

Man har dermed afskåret hans indtægter på platformen på grund af ”overtrædelse af vores skaber-ansvarspolitik”, skriver YouTube i et svar til Variety og tilføjer, at indgrebet sker for at beskytte brugerne.

”Hvis en skabers adfærd uden for YouTube skader vores brugere, medarbejdere eller økosystem, skrider vi til handling,” udtaler en talsmand for YouTube tirsdag.

Politianmeldt
YouTubes blokering af annoncer gælder for alle kanaler, der ejes eller drives af den 48-årige stjerne, skriver BBC. Hans kanaler forbliver dog offentligt tilgængelige.

Russell Brand er endnu ikke dømt skyldig i anklagerne mod ham. En politianmeldelse, der søndag blev indgivet, er uden for den periode, som behandles i Russell Brand: In Plain. 

Her beskyldes Brand for misbrug mellem 2006 og 2013.


Selv nægter Brand sig skyldig, blandt andet via en YouTube-video, som blev offentliggjort på hans hovedkanal dagen inden dokumentarens premiere.

Han kritiserer på det kraftigste de tre medier bag afsløringerne for at have indledt et koordineret angreb på hans image.

Russell Brand forsvarer sig

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko