Fra hoften

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

25. maj 2018 | 09:21

Salg af TV 2 en ny Dong-skandale?

Foto | uoplyst
Som en ulv i fåreklæder kredser konkurrenterne om TV 2. I virkeligheden er det den fremragende streamingtjeneste TV 2 Play, som de er ude efter, mener Regner Grasten.

Det kan undre, at der ikke er et af de store mediehuse, der har noget imod ”kun” at købe 40 procent af TV 2, når alle taler om, at flow-tv er på vej ned, og at Netflix og andre streamingtjenester æder sig ind på markedet som dræbersnegle på en varm sommerdag.

Men TV 2 er mange, rigtig mange penge værd. Ikke på grund af deres kanaler, men på grund af TV 2 Play, det mest geniale, der er sket for dansk tv siden opfindelsen af farvefjernsyn.

Mens Danmarks Radio snorksov, udviklede TV 2 en betalt streamingtjeneste, der på kort tid er blevet Netflix’ største konkurrent i Danmark.

I november 2017 meddelte TV 2, at de rundede 350.000 abonnenter. Det var en stigning på 200.000 inden for to år, og det tal er helt sikkert større i dag. Det gør TV 2 Play til den største betalte streamingtjeneste efter Netflix og Viaplay, og det til samme pris som det dyreste Netflix-abonnement. Og i modsætning til Netflix giver TV 2 Play overskud.

I fjerde kvartal af 2018 var overskuddet større end i 2017, så der er helt klart fremgang. TV 2 Play er en cash cow, der bare vokser og vokser. Og i modsætning til Netflix og andre betalte streamingtjenester kan TV 2 Play tilbyde meget andet end bare film og tv-serier. Man har også nyheder, sport og underholdningsprogrammer.

Hatten af for TV 2’s ledelse, der har set ind i fremtiden og udviklet et koncept, som fungerer så effektivt og med et fingerknips kan udvikles til at dække hele Norden. Det er et koncept, der er milliarder værd i fremtiden.

Derfor er Egmont vilde efter at få fingrene i TV 2, da de også ejer TV 2 Norge. Det samme gælder for MTG, der ejer TV3-kanalerne og streamingtjenesten Viaplay, og Bonnier, der ejer TV4 Sverige ser med sultne øjne på TV 2 Play. Derfor er alle interesserede købere hamrende ligeglade med, om de skal overholde public service-reglerne for TV 2, det kan de sagtens, da det er TV 2 Play, der er det vigtigste. Det er her, guldet ligger.

Skiftende regeringer har i gribende naivitet solgt arvesølvet til diverse gravrøvere: TDC, Statens Serums Institut og sidst, men ikke mindst Dong (nu Ørsted), hvor Goldman Sachs tog røven på hele den socialdemokratiske regering og verdens mest naive finansminister og pt. chefredaktør for Børsen: Bjarne Corydon.

Dong blev solgt alt for billigt og efterfølgende scorede Goldman Sachs en milliardfortjeneste, som de balancerede skattefrit uden om det danske skattevæsen og ned i en række selskaber i Luxembourg, Delaware og på Caymanøerne.

Nu vil regeringen bestående af Venstre, Konservative og Liberal Alliance ikke holde sig tilbage for den forrige regering. De vil sælge TV 2, koste hvad det vil, hvilket ikke kan undre, når selvsamme regering forærer tolv milliarder til skattesvindlere uden at blinke.

Men at sælge TV 2 og dermed TV 2 Play er som at sælge Apple, lige da de havde opfundet iPod. Det vil være torskedumt at sælge en kommende milliardforretning. Hellere styrke TV 2 Play med nogle af de penge, der bliver sparet på DR, så TV 2 Play kan udvikles til en streamingtjeneste, som alene i Danmark har potentiale til at få en million abonnenter med det tempo, der er nu. For slet ikke at tale om, hvordan TV 2 Play kan samarbejde med andre nationale tv-stationer i Europa.

TV 2 Play kan netop stå som bolværk mod alt det US-bras, der vælter ind over os. Også det US-bras, der bliver produceret herhjemme. Og samtidig kan staten som ejere tjene kassen.

Så sælg ikke TV 2. Styrk TV 2 og lav en af Europas stærkeste streamingtjenester. Alt andet vil være idioti!

Kommentarer

Regner Grasten


Producenten Regner Grasten skyder sine skarpladte holdninger til dansk og international film afsted fra hoften.

Søn af maler/filminstruktør Kirsten Stenbæk og filmanmelder/manuskriptforfatter Bent Grasten. Tilbragte sin barndom på Ekstra Bladets redaktion og ASA-filmstudierne i Lyngby.

Fik som ung 450 kr. om måneden for at sætte plakater op og skrue elpærer i hos ABCinema. Var med til at grundlægge biografen Klaptræet, siden selskabet Kærnefilm med Per Holst.

Startede sammen med sin kone, Tove, produktionsselskabet Regner Grasten Film og producerede med Per Holst Op på fars hat, der blev set af en million mennesker i biografen.

Har produceret 34 film, heriblandt Anja & Viktor-serien, Det forsømte forår, Kun en pige, Hvidstengruppen og senest Tarok. Har også stået bag to julekalendre og teater-musicalen Askepop. Har været forfatter og medforfatter på flere af filmene under pseudonymet Torvald Lervad. Var instruktør på Bananen – skræl den før din nabo, der blev firmaets største flop.

© Filmmagasinet Ekko