Fra hoften

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

16. juli 2016 | 12:27

Sommerblog 1 – Mørkelygten i dansk film?

Foto | Det Danske Filminstitut
Filmbranchens nye task force – fra venstre: instruktør Christina Rosendahl, manuskriptforfatter Jenny Lund Madsen, biografformand Kim Pedersen og Henrik Bo Nielsen, direktør for Det Danske Filminstitut.

Henrik Bo Nielsen, direktør for Det Danske Filminstitut, har sat sig i spidsen for en task group bestående af Kim Pedersen, formand for Danske Biografer, Christina Rosendahl, formand for Danske Filminstruktører, og Jenny Lund Madsen, bestyrelsesmedlem i Danske Dramatikere.

Årsag: Det Danske Filminstitut tager røven på kvinderne!

Men det ligner mere en effektiv øvelse i mørkelygten. Mørkelygten er et kendt begreb inden for embedsmandsvældet, hvor embedsmændene, efter ordre fra ministeren, fremstiller en sag som veloplyst, selvom afgørende dele bevidst bliver begravet i mørke.

Der er massivt mange problemer i dansk film. Men det kræver nærmest en paladsrevolution at få dem løst, og så er det lettere at fokusere på, at kvinderne ikke kan komme til fadet.

Jeg vil dog i dette forum benytte lejligheden til at komme med forslag til, hvad der virkelig kan gøres, så task forcen ikke skal sidde og trille tommelfingre.

Men lad os lige klare task forcens opgave først: Kvinder får ikke samme behandling som mænd i det danske film- og socialhjælp støttesystem.

Løsning: Giv de bedste projekter støtten!

Så er den ged barberet, og vi kan gå videre til de mere alvorlige problemer: Lavbudgetordningen er lagt død, markedsordningen har grus i maskineriet, Det Danske Filminstitut er inhabil og så videre ...

Jeres blogger er klar til at slukke mørkelygten.

Kommentarer

Regner Grasten


Producenten Regner Grasten skyder sine skarpladte holdninger til dansk og international film afsted fra hoften.

Søn af maler/filminstruktør Kirsten Stenbæk og filmanmelder/manuskriptforfatter Bent Grasten. Tilbragte sin barndom på Ekstra Bladets redaktion og ASA-filmstudierne i Lyngby.

Fik som ung 450 kr. om måneden for at sætte plakater op og skrue elpærer i hos ABCinema. Var med til at grundlægge biografen Klaptræet, siden selskabet Kærnefilm med Per Holst.

Startede sammen med sin kone, Tove, produktionsselskabet Regner Grasten Film og producerede med Per Holst Op på fars hat, der blev set af en million mennesker i biografen.

Har produceret 34 film, heriblandt Anja & Viktor-serien, Det forsømte forår, Kun en pige, Hvidstengruppen og senest Tarok. Har også stået bag to julekalendre og teater-musicalen Askepop. Har været forfatter og medforfatter på flere af filmene under pseudonymet Torvald Lervad. Var instruktør på Bananen – skræl den før din nabo, der blev firmaets største flop.

© Filmmagasinet Ekko