Med udkig over filmbranchen

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

03. mar. 2014 | 08:53

Resultatet af Oscar-spådomme

Verdens mest udbredte selfie.

Inden Oscar-uddelingen havde flere herhjemme vovet det ene øje og offentliggjort deres spådom for det endelige resultat.

Kim Skotte, Politiken og Morten Møller Bertelsen, Filmz, afgav kun deres spådomme i henholdsvis syv og ni af de i alt 24 kategorier, hvorfor de ikke er medtaget i denne sammenhæng. Men det kan da afsløres, at Skotte havde to rigtige ud af syv, mens Bertelsen havde syv ud af ni.

Følgende spåmænd har været i aktion i samtlige 24 kategorier: Christian Monggaard, Information, Daniel Pilgaard, Filmmagasinet Ekko, Søren Høy, blogger på B.T., og denne blogger på Ekko.

I seksten kategorier var spåmændene rørende enige. I en enkelt kategori ramte alle dog helt forkert: ”bedste animerede kortfilm”. Get a Horse blev det ikke, men derimod Mr. Hublot.

Men der var uenighed i spådommene i nedenstående kategorier:

Bedste kvindelige birolle: Monggard og Høy tippede på Jennifer Lawrence i American Hustle. Pilgaard og denne blogger ramte plet med Lupita Nyong'o i 12 Years a Slave.

Bedste originale manuskript: Samme front som ovenstående var trukket op: Monggaard og Høy spåede American Hustle, Pilgaard og denne blogger ramte plet med Hende.

Bedste fremmedsprogede film: Monggaard var nationalist og havde sat krydset ved Jagten, de øvrige gættede korrekt med italienske Den store skønhed.

Bedste dokumentarfilm: Igen var Monggaard nationalist med følgeskab af Pilgaard og fokuserede på The Act of Killing. Høy og denne blogger ramte plet med 20 Feet from Stardom.

Bedste kostumer: Pilgaard mente American Hustle, de øvrige ramte plet med The Great Gatsby.

Bedste klip: Monggaard gættede på Captain Phillips, de øvrige ramte plet med Gravity.

Bedste dekorationer: Pilgaard og Høy satsede på Gravity, de øvrige to ramte plet med Den store Gatsby. 

Og sidst, men ikke mindst:

Bedste kortfilm – live action: Monggaard og Høy valgte klogeligt den nationale tilgang med Helium, de to øvrige skød helt forkert med The Voorman Problem.

Nedenstående det samlede resultat, hvilket beviser at selv blind høne kan finde korn.

 

Kommentarer

Kim Pedersen

 

Kim Pedersen kommenterer nye trends og generelle nyheder fra ind- og udland.

Blev født ind i filmbranchen via en far, som var filmudlejningsdirektør i det nu hedengangne United Artists. Som bare tyveårig overtog han i 1978 en biografvirksomhed i Aarhus, som han drev og udviklede til en førende markedsposition, inden selskabet blev afhændet i 1999.

Kim Pedersen har i dag en lang række tillidsposter i filmbranchen. Fra 2005 har han været formand for Brancheforeningen Danske Biografer og fra 2007 ligeledes vicepræsident i The International Union of Cinemas.

Han er også formand for UNIC Tech Commitee og rådsmedlem i National Association of Theatre Owners International Committee og Film Theft Task Force i USA. Senest er han indtrådt som bestyrelsesmedlem i Biografklub Danmark A/S, som blandt andet udvælger filmene til klubbens program.

© Filmmagasinet Ekko