Med udkig over filmbranchen

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

22. nov. 2017 | 18:00

Tag ansvar!

Foto | Danske Filmkritikere
Danske Filmkritikeres hyldest til Zentropa, Peter Aalbæk Jensen, Lars von Trier og Nymphomaniac op til Bodil-uddelingen i 2014.

Dobbeltmoralen trives pt. blandt pressens folk, mens de banker løs på skiftevis Peter Aalbæk Jensen og Lars von Trier.

Helt glemmes den hyldest de alle gav Zentropa, Peter Aalbæk Jensen, Lars von Trier og Nymphomaniac i 2014, ved at lade sig forevige i orgasmetilstand som et markedsføringsstunt op til Bodiluddelingen.

Da Danske Filmkritikere dengang slap gækken løs, var det jo inspireret af plakaten til Nymphomaniac.

Dermed hoppede de alle med på seksualiseringsvognen i filmbranchen.

Hele pressen legede jo med i Cirkus Aalbæk og bidrog til det miljø de nu harmdirrende forkaster. For at det ikke skal være løgn, har Danske Filmkritikere præmieret Peter Aalbæk Jensen med en Æres-Bodil!

Hvordan kunne Peter Aalbæk Jensen se dette som andet end accept af hans gebærden?

Særlig én person på plakaten er interessant: Nanna Frank Rasmussen.

Hun startede jo al balladen, som nu har detroniseret den fremmeste forkæmper for kvinder i dansk film.

Kan det virkelig være den samme Nanna Frank Rasmussen, som lader sig forevige i orgasmetilstand i en hyldest til Zentropa for fire år siden, som den Nanna Frank Rasmussen der nu harmdirrende fortæller hun er blevet traumatiseret af et klaps i måsen, Peter Aalbæk gav hende for ni år siden?

Hvordan kan en traumatiseret person være i stand til at stille op til et photoshoot i orgasmetilstand for at hylde netop årsagen til traumatiseringen. Det kan nu godt undre.

Vi er alle skyldige. 

Peter Aalbæk er en provokatør og som et barn, der konstant afsøger grænser. Ingen har dog sat grænser for Aalbæk.

Alle vidste det, ingen gjorde noget. Tværtimod. Pressen og filmbranchen kastede sig i sølet og hyldede Peter Aalbæks ageren. Ved ikke at gøre noget, så har barnet Aalbæk selvfølgelig set det som en accept af sin gebærden.

Men når pludselig pressen bruger gloser som ”chokerede” og ”rystende” om noget alle har vidst i 25 år og ingen har gjort noget ved, er det hykleri af værste skuffe.

Vi er alle skyldige, men Aalbæk er den eneste der bliver straffet. 

Genindsæt Peter Aalbæk med lynets hast og lad ham bevise han har forstået den besked han har modtaget med en vognstang.

Kommentarer

Kim Pedersen

 

Kim Pedersen kommenterer nye trends og generelle nyheder fra ind- og udland.

Blev født ind i filmbranchen via en far, som var filmudlejningsdirektør i det nu hedengangne United Artists. Som bare tyveårig overtog han i 1978 en biografvirksomhed i Aarhus, som han drev og udviklede til en førende markedsposition, inden selskabet blev afhændet i 1999.

Kim Pedersen har i dag en lang række tillidsposter i filmbranchen. Fra 2005 har han været formand for Brancheforeningen Danske Biografer og fra 2007 ligeledes vicepræsident i The International Union of Cinemas.

Han er også formand for UNIC Tech Commitee og rådsmedlem i National Association of Theatre Owners International Committee og Film Theft Task Force i USA. Senest er han indtrådt som bestyrelsesmedlem i Biografklub Danmark A/S, som blandt andet udvælger filmene til klubbens program.

© Filmmagasinet Ekko