09. aug. 2019

Honey Boy

Foto | Amazon Studios

Shia LaBeouf stråler som sin egen far i et rørende drama, der ifølge Ekkos udsendte var den bedste film på årets Sundance-festival.

Af Nicki Bruun

”Festivalens bedste film,” kaldte Ekkos udsendte på Sundance tidligere i år Honey Boy.

Det er et drama skrevet af Shia LaBeouf, der i vid udstrækning fortæller historien om sit eget liv som barneskuespiller med en alkoholisk far.

LaBeouf medvirker også i filmen, hvor han stjæler billedet. Ikke ved at spille ”sig selv”, men derimod i en rolle baseret på hans temperamentsfulde og dog sympatiske far.

Det starter eksplosivt i traileren, hvor Lucas Hedges som den unge vildbasse-skuespiller Otis først bliver sprængt i luften på et filmset og senere anholdt af politiet.

Dernæst ser vi en yngre udgave af Otis (Noah Jupe), der som tolvårig bliver pacet frem af sin taberfar. Det ligner omsorgsvigt, men man fornemmer også, at det bliver gjort med kærlighed, så sønnen ikke ender samme sted som sin far.

Det hele er præsenteret i varme, følsomme billeder, mens der på lydsiden er både tempofyldt hiphop og atmosfærisk pop.

Filmen er instrueret af israelske Alma Har’el, der tidligere har gjort sig mest i dokumentarer og kortfilm. Men med sin første spillefilm har hun skabt et lille mesterværk.

Honey Boy viser, hvordan psykiske overgreb går i arv fra én generation til den næste, og hvis der er nogen retfærdighed til i verden, kan jeg gense den i en dansk biograf inden alt for længe,” skrev Ekkos Niels Jakob Kyhl Jørgensen fra Sundance-festivalen.

Retfærdigheden lader dog øjensynligt vente på sig. Honey Boy får premiere i USA den 8. november, mens det endnu ikke vides, om filmen kommer i danske biografer.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko