13. sep. 2021

Hvidstengruppen II: De efterladte

Foto | Regner Grasten Film

En af dansk films største succeser i nyere tid får en fortsættelse i barsk historie om families kamp for at overleve nazisternes rædsler under Anden Verdenskrig. Se traileren!

Af Nicki Bruun

Hvidstengruppen blev i 2012 en kæmpe succes med fortællingen om dansk modstandskamp under Anden Verdenskrig.

Historien om familien Fiils store ofre i mødet med nazisterne blev set af over 750.000 i biografen. Nu er fortsættelsen ni år senere på vej, og ud fra den første trailer at bedømme bliver det en barsk omgang.

Til tonerne af den smukke Herlig er jorden oplever søstrene Tulle (Marie Bach Hansen) og Gerda (Laura Winther Møller) frygtelige rædsler, når de bliver sendt med toget til et tysk fængsel, hvor der er fysisk og psykisk tortur af ubeskrivelig karakter.

Der bliver næsten ikke sagt noget i den bevægende trailer, men Bodil Jørgensen står som de unge kvinders mor Gudrun for to af blot tre replikker.

”De kan da ikke bare forsvinde,” siger hun i starten, hvorefter søstrene bliver fragtet med tog mod forfærdelige hændelser. Der er døde kroppe overalt, og imens går Gudrun hjemme i Danmark og gør sig forhåbninger om at se sine døtre i live igen.

”Hvordan kan mennesker være så onde?” spørger moren.

Producenten Regner Grasten har skrevet manuskriptet under sit pseudonym Torval Lervad, mens Anne-Grethe Bjarup Riis igen sidder i instruktørstolen. Grasten har til Ekko sagt, at han regner med, at fortsættelsen bliver endnu større end den første.

Hvidstengruppen II: De efterladte får premiere i danske biografer den 25. december.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko