DVD #26

Bagsiden af medaljen – tre danske sportsfilm

De lever og ånder for rampelysets eufori og bliver beundret for deres overmenneskelige vilje til sejr. Men sportsnyhedernes jubelbilleder viser kun den halve sandhed om livet som elitesportsudøver.

Tre usædvanlige dokumentarfilm fra New Danish Screen viser bagsiden af medaljen: ensomheden, aggressionerne, smerten.

I Moon Rider står tanker om liv og død i vejen for cykeltalentet Rasmus Quaades store gennembrud. I Ballroom Dancer sætter en temperamentsfuld danser sit forhold på spil for at blive verdensmester en sidste gang. I Me, Myself & Martin Laursen oplever vi, hvordan intern konkurrence og mobning fylder den professionelle fodboldverden.

New Danish Screen er en støtteordning under Det Danske Filminstitut og skal styrke talentudviklingen og nytænkningen i dansk film. De tre film er levende beviser på denne ambition.

 

Moon Rider
Danmark 2012, 81 min.

Instruktør Daniel Dencik kommer helt ind i hovedet på cykeltalentet Rasmus Quaade, der drømmer om at vinde U23-VM i enkeltstart. Filmen veksler mellem en direkte dokumentarisk beskrivelse af Quaades bestræbelser og en drømmeagtig fremstilling af hans fornemmelse af at gå i opløsning og presse sig selv over tærsklen til ændrede bevidsthedstilstande.

Ballroom Dancer
Danmark 2011, 78 min.

Ukrainskfødte Slavik Kryklyvyy blev i 2000 amatørverdensmester i latinamerikanske danse. Siden gik han fra sin partner og har døjet med skadet. Men nu – ti år efter – vil han tilbage i rampelyset med en ny partner, Anna Melkinova, som også er hans kæreste. Hans vilje til sejr er ubøjelig og hans temperament så stort, at ambitionen truer parrets forhold. Christian Holten Bonke og Andreas Koefoed var med hele vejen.

Me, Myself & Martin Laursen
Danmark 2012, 42 min.

Instruktør og 2. divisions-spiller Anthony Tullberg går i kødet på den jævnaldrende topspiller Martin Laursen. I en humoristisk tone og gennem interviews med Laursen selv og stjerner som Maldini, Zlatan Ibrahimovich, Shevchenko og Michael Laudrp forsøger han at finde svar på spørgsmålet: ”Hvorfor blev Martin Laursen professionel fodboldspiller i stedet for mig?”

© Filmmagasinet Ekko