DVD #9

Martin de Thurah – 10 film

”Martin de Thurahs evne til at sammensmelte det hverdagslige med det fantastiske er sjælden og gør ham til et af dansk films mest løfterige og uforudsigelige unge talenter,” skrev Morten Piil i Ekko.

Det danske stortalent er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2002, men han er faktisk en lige så aktiv live action- og musikvideoinstruktør.

Hans musikvideoer for nogle af verdens allermest spændende bands er internationalt anerkendte, og som kunster har han udstillet sine værker på både Arken, Charlottenborg og Århus Kunstmuseum.

Hans kortfilm Ung mand falder fra 2007 blevudtaget til Cannes-festivalen, mens Vi der blev tilbage var på Venedig-festivalen i 2008.

Martin de Thurah – 10 film har Filmmagasinet Ekko samlet både kortfilm, reklamefilm og musikvideoer af de Thurah.

Kortfilm:

Ung mand falder
Danmark, 2007, 43 min.

En visuel tour de force gennem en pubertetsknægts fantasier og frustrationer, som får verden – med en dragende pige, en ensom mor og en franskeksamen – til at slå revner, alt imens udstoppede dyr på fransk giver ham gode råd om kærlighedens veje og vildveje.

Vi der blev tilbage
Danmark, 2008, 25 min.

Dystopisk fortælling om børnene i en spøgelsesby, hvor de voksne er bukket under for håbløsheden. Og nu begynder børnene også at forvitre, indtil tiårige Adam sætter magisk lys på den døende by.


Musikvideoer:

Human
Carpark North, 2005

En gruppe børn på en skole danser vildt og uregerligt. De fysiske love ophæves, og der er ingen lærere til at lægge en dæmper på det voldsomme energiudbrud.

Special
Mew, 2006

En sort-hvid, dramatisk kærlighedsdans mellem en mand og en kvinde. Parret danser indendørs, udendørs og sågar i en sø.

What Else Is There
Röyksopp, 2006 

En kvinde svæver over gader og stræder, hun drives fremad af det elektroniske beat. En mælkehvid væske løber ud af hendes ene bukseben, og huse sejler på himlen.

Matchstick Girl
Sigur Rós, 2005 

Sneen bare falder og falder i denne simple og melankolske videosekvens, der blev brugt som bagprojektion, da Sigur Rós optrådte til det store H.C. Andersen-show.

Flowers & Football Tops
Glasvegas, 2008 

Et hotelværelse med en ødelagt seng og blafrende gardiner, forgrædte ansigter og en mand, der synger sin længsel ud. Udenfor antager uvejret orkanstyrke.

When I Grow Up
Fever Ray, 2009

På en vippe ved en swimmingpool danser en hekseagtig skikkelse og sætter vandet i oprør. Inden fra parcelhusets stue betragter en mand forundret det overjordiske skue.


Reklamefilm:

Home: The Most Important Place in the World
IKEA, 2008

En lille rønne under en motorvejsbro, en arkitektonisk perle midt ude i ingenting, skurvogne, husbåde, villaer og telte. En lille film om det vigtigste sted i verden, hjemmet.

Hare
Cph:Dox, 2007

En blodig hare i vejkanten får trøst af en lille nisse, som dukker op af græsset i motortrafikvejens grøft.

© Filmmagasinet Ekko