Ekko #77

Intro

Leder
Catherine Deneuve har taget afstand fra #MeToo, men med sin unikke stjernestatus befinder hun sig i en anden sfære end flertallet af de krænkede.

Top 10
Den herostratisk ringe The Room er langt fra det eneste ambitiøse projekt, der er endt katastrofalt. Vi udråber filmhistoriens ti værste.
Af Patricia Smollerup og David Madsen

Quiz
Hvem er den største filmnørd? Quizzen handler denne gang om sex og magt på film.

Filmminder
Rollen som tysk toastmaster i Festen blev Klaus Bondams store gennembrud, men krakilske kritikere hæftede sig især ved hans tyske grammatik.
Af Anders Højberg Kamp

Nyt talent
Hun kan forvandle en kedelig indkøbstur til verdens sjoveste eftermiddag. Med filmen om den kæmpestore pære er Amalie Næsby Fick det nye, store talent i dansk animationsfilm.
Af Nicki Bruun

On location
Kasper Kalle (tidligere Skovsbøl) viser et billede fra optagelserne af sin dramatiske kærlighedshistorie C4.

Q&A
Hun vil have flere store følelser i dansk film, men gerne selv være mindre følsom. Og så vil hun stadig møde Louis C.K. Ditte Hansen kommer med filmfortsættelsen af Ditte & Louise senere på året.
Af Claus Christensen

Box office
Filminstituttet støtter hvert år film, som man forventer, vil sælge mange billetter i biografen. Er ordningen en succes? Kan man regne ud, hvad publikum vil have?
Af Kim Pedersen

Plys & popcorn
Tønders biograf ligner et gammelt parcelhus, som nogen har smidt en biograf ind i. Men det er hyggeligt – og imponerende i Danmarks absolutte udkant.
Af Kristian Ditlev Jensen

Plakaten
Vi logrer vi med halen for den legesyge plakat til Wes Andersons stjernespækkede stopmotion-drama Isle of Dogs.
Af Samina Yasmin Jakobsen

Kuriosa
Både Hitchcock og Fassbinder forsøgte at lave lykkelige slutninger på deres film, men i virkeligheden blev det kun værre.
Af Christian Braad Thomsen

Tv-serier
Flere tv-serier skifter ud i persongalleriet på grund af #MeToo, men historien viser, at virkelighedens benspænd kan sætte fut i en serie.
Af Brian Petersen

Stegelmanns spejl
Der er noget uhyggeligt over fans, der bliver rasende, hvis deres elskede Star Wars ikke arter sig, som de forventer.
Af Jakob Stegelmann

 

Feature

 

Greta Gerwig
”Kvinder er profitable, hvis vi får chancen,” siger amerikansk films nye rollemodel, der med Lady Bird skriver sig ind i Oscar-historien.
Af Claus Christensen og Tina Jøhnk Christensen

Ud af skabet
Ekko-skribent husker sine oplevelser med homofilm gennem tiden og hylder 120 slag i minuttet og Call Me by Your Name.
Af Michael Bo

The Shape of Water
Som barn forelskede Guillermo del Toro sig i en historie om en smuk kvinde og et søuhyre. Nu fører instruktøren det umage par sammen i sin egen film.
Af Tina Jøhnk Christensen

Skønheden og udyret
Smukke kvinder falder ofte for grimme monstre på film, men hvorfor er det aldrig omvendt?
Af Ida Rud

The Florida Project
”Idéen var at fortælle fra børnenes synsvinkel,” siger filmskaberne bag The Florida Project, hvor fattige børn leger i skyggen af Disneys forlystelsespark.
Af Nicki Bruun

The Disaster Artist
James Franco fortæller historien om manden bag ”verdens værste film”, The Room, som en komedie. Men sandheden om Tommy Wiseau er mørkere.
Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

Ekko Shortlist Awards
Med Anders Lund Madsen ved roret blev Ekko Shortlist Awards 2017 det bedste nogensinde. Se billederne fra prisfesten i Bremen Teater.
Billeder af Philip Davali

Idioten
Mads Riisoms webserie om voksenmobning får eksklusiv premiere på Ekkos hjemmeside 15. februar. Følg den pengeløse produktion fra læseprøve til klipperum.
Af Casper Hindse

Michael Haneke
”Mennesker er monstrøse,” siger Michael Haneke, da vi møder ham i Wien til en snak om Happy End og meningen med livet, der aldrig slutter lykkeligt.
Af Pernille Bergendorff

 

Tema: Sex og magt

 

Den ulidelige kvinde
”Kvinder skal da også have lov til at være frygtelige,” skriver Ekkos medredaktør og fremdrager filmhistoriens skrækkeligste fruentimmere.
Af Peter Schepelern

Ingen knepper på den måde
Hårdtslående rapper udvandrede fra biografen i protest over sexscenerne i Adèles liv – nu giver hun instruktøren tørt på.
Af Nikoline Vicic Sunshine Rasmussen

Louis C.K.
Kan man være fan af verdens sjoveste mand, når han har indrømmet overgreb? Manuskriptforfatter leder efter svar i den skandaleombruste I Love You, Daddy.
Af Bo hr. Hansen

Magten til at være svag
De to debutanter bag den opsigtsvækkende Holiday fortæller med vold og sex historien om en passiv kvinde, der følger spillets regler.
Af Lene Johansen

Rovdriften på sex
Vi bør gøre op med forestillingen om, at sex er en drift på lige fod med at spise, drikke og sove. Det er første skridt i kampen mod Weinsteins rovdriftsadfærd.
Af Marina Cecilie Roné

Dengang i 70’erne
Var de hyldede ungdomsfilm, der stillede sig solidarisk med unges problemer, i virkeligheden et skalkeskjul for skamløse forførelser og deciderede overgreb på mindreårige skuespillere?
Af Lasse Ryom og Claus Christensen

Trier vs. Björk
Hvorfor stak Björk af over boldbanerne, mens Lars von Trier smadrede et fjernsyn? Filmholdet bag Dancer in the Dark beretter om de opslidende optagedage i sommeren 1999.
Af Casper Hindse og Anders Højberg Kamp

Spørg professoren
Sexolog interviewer sig selv om #MeToo-debatten i filmbranchen, En frygtelig kvinde og ambivalent erotik i filmenes verden.
Af Christian Graugaard


Biografanmeldelser


12 Strong
120 slag i minuttet
Call Me by Your Name Coco
Den skjulte tråd
Dobbelt begær
Happy End
Hvad vil folk sige
Lady Bird
Loving Vincent
Lucky
Luk solskinnet ind
Molly’s Game
Montparnasse Bienvenüe The Disaster Artist
The Florida Project
The Post
The Shape of Water
You Were Never Really Here

 

Serieanmeldelser

 

Malurt
Mosaic
Ray Donovan
The Marvelous Mrs. Maisel

 

Dvd-anmeldelser

 

Melville – The Essential Collection
Barry Lyndon
Brawl in Cell Block 99
Ingrid Goes West
The Lure

 

© Filmmagasinet Ekko