Anmeldelser

For tag: dokumentar
1 - 12 ud af 14
Cph:Dox 2020
15. mar. 2020 | 21:56

Kampen om Grønland

Gennem fire unge grønlændere giver dokumentar et nuanceret og forsonende portræt af et splittet folk, for hvem identitet og nationalfølelse spiller en stor rolle.

Streaminganmeldelse
25. jan. 2020 | 13:39

Into the Deep

Grum dokumentar kommer helt tæt på ubådsmorderen Peter Madsens storhedsvanvid og personlighedskult med en intensitet, der sætter dybe spor.

Dvd-anmeldelse
05. aug. 2019 | 13:57

The Complete Monterey Pop Festival

Netop afdøde D.A. Pennebaker lader kameraet fange øjeblikke af menneskelighed i dokumentar om alle rockfestivalers moder, der er et must for rockfans.

Biografanmeldelse
27. juni 2019 | 10:59

Apollo 11

Bjergtagende smuk dokumentar om månelandingen er så insisterende autentisk, at konspirationstosserne må klappe i.

Cph:Dox
07. nov. 2014 | 12:09

Cir­kus­dyna­sti­et

Med det anakronistiske cirkus som kulisse minder Anders Riis-Hansen os om, at familien kan være en mening med livet og blodet et værn mod ensomheden.

Biografanmeldelse
04. juni 2013 | 20:00

Blodets bånd

Man skal ikke have særlig store skeletter i skabene for at føle sig ramt af den fantastisk rå og rørende dokumentar Blodets bånd.

Streaminganmeldelse
08. maj 2020 | 23:11

Circus of Books

Bøsseporno, homoseksuel kulturhistorie og en aparte familiekrønike går op i en højere enhed i medrivende dokumentar om en anderledes boghandel i Los Angeles.

Biografanmeldelse
25. jan. 2020 | 10:29

Den største lille gård

Dokumentar om et par fra den kreative klasse, der vil skabe et bæredygtigt landbrug, udvikler sig fra kønt postkort til naturens skånselsløse slagmark.

Biografanmeldelse
28. nov. 2019 | 00:48

Western Stars

Mesteren af americana, Bruce Springsteen, debuterer som instruktør i en underholdende og medrivende koncertfilm.

Streaminganmeldelse
19. okt. 2017 | 20:51

Spielberg

HBO-dokumentar om Steven Spielberg er et ukritisk helteportræt, men hører alligevel hjemme på pensumlisten for unge filmfans.

Biografanmeldelse
18. apr. 2016 | 10:09

Dem vi var

Dokumentar stiller skarpt på hjernens komplicerede kringelkroge via et ærketypisk københavnerpar, der pludselig skal tackle en svær hjerneskade.

kortfilmanmeldelse
02. juli 2019 | 12:14

Film­sko­len do­ku­men­tar årgang 2019

Visitkortene fra det nye kuld dokumentarister på Filmskolen er for navlepillende til at blive rigtigt vedkommende. Undtagelsen er et lysende talent, der viser vejen frem.

© Filmmagasinet Ekko