Anmeldelser / Tv-anmeldelse

1 - 12 ud af 184
Tv-anmeldelse
02. mar. 2020 | 13:29

Angrebet – Omars vej til Kr­udt­tøn­den

Grundig dokumentar om terrorangrebet i København 2015 tegner et nuanceret og menneskeligt billede af en ung mand, der blev svigtet af myndighederne.

Tv-anmeldelse
31. jan. 2020 | 11:11

Riskær – den dømte demokrat

Michael Graversens DR-dokumentar nuancerer billedet af Klaus Riskær Pedersen og byder på et par tåkrummende scener, der kommer bag facaden.

Tv-anmeldelse
21. dec. 2019 | 19:38

Den anden Dirch

TV 2-dokumentar antyder, at den bløde, søde mand også kunne være et dumt svin, men vi mangler stadig analysen af en af landets største komikere.

Tv-anmeldelse
11. dec. 2019 | 20:27

Drømme fra ødemarken

Aboriginernes kulturtab skildres nøgternt i benhård og melankolsk dokumentar, der finder plads til et spinkelt håb.

Tv-anmeldelse
23. okt. 2019 | 11:39

Øen – en ny be­gyn­del­se

Originaler er der ikke mange af i DR’s konkurrenceløse udgave af Robinson Ekspeditionen, der byder på en forstokket alfahan, feminisme og otte timers tidsfordriv.

Tv-anmeldelse
11. okt. 2019 | 09:19

Emilie Meng – en ef­ter­forsk­ning går galt

Med dygtig journalistik dokumenterer serie på DR politiets chokerende svigt og ubegribelige dumhed, som bør få konsekvenser for politiinspektøren.

Tv-anmeldelse
14. juli 2019 | 19:06

For­svin­dings­num­me­ret & Kap­ta­j­nens skygge

I ånden fra Jørgen Leths cykelfilmklassikere har Daniel Dencik skabt to poetiske film om Matti Breschel og Christopher Juul-Jensen, der vises på hviledagene i årets Tour de France.

Tv-anmeldelse
09. mar. 2019 | 13:49

Free Solo

Oscar-vindende dokumentar om bjergbestigning uden sikkerhedsnet giver et adrenalinbrusende indblik i en fascinerende livsmentalitet.

Tv-anmeldelse
18. dec. 2018 | 15:57

Walaas vilje

Usædvanlig dokumentar om en palæstinensisk piges opvækst på Vestbredden er øjenåbnende, rørende og nem at identificere sig med.

Tv-anmeldelse
29. okt. 2018 | 09:47

Gina Jaqueline – midt i en drøm

Dokumentarfilmen om sugardateren Gina Jaqueline mangler den betagende ærlighed, som den populære DR3-serie havde til overflod.

Tv-anmeldelse
05. juli 2018 | 09:43

Minder fra Palæstina

Engageret dansk dokumentar om et museum i en flygtningelejr i Beirut vækker interessen for Palæstinas rige kulturhistorie, som er i fare for at gå i glemmebogen.

Tv-anmeldelse
28. maj 2018 | 04:54

Rudi er bange

Det er længe siden, at man har set så modigt tv. Skuespilleren Rudi Køhnke, der vandt Ekko Shortlist Awards 2016, bryder tabu og lukker seerne ind i sin angstfyldte verden.

© Filmmagasinet Ekko