Anmeldelser

For tag: oscar
1 - 12 ud af 32
Streaminganmeldelse
13. apr. 2021 | 13:11

Hvad jeg lærte af en blæks­p­rut­te

Oscar-nomineret undervandsdokumentar om forholdet mellem en mand og en blæksprutte gør spøjs historie til en smuk fortælling om naturlig kærlighed.

Streaminganmeldelse
04. mar. 2023 | 20:11

Intet nyt fra Ve­st­fron­ten

Tysk Oscar-kandidat er blevet beskyldt for historieforfalskning, men den er en utroligt flot, flamboyant og sympatisk filmatisering af antikrigs-klassiker.

Biografanmeldelse
07. nov. 2012 | 22:00

En kat i Paris

En kat i Paris beviser, at man sagtens kan skabe følelsesmæssig og visuel dybde til børn uden buldrende 3D-effekter.

Biografanmeldelse
02. juni 2021 | 06:53

The Father

Med grufuld realisme skaber Oscar-vindende demensdrama dyb medfølelse for alle dem, hvis liv rives itu af hjernens stille fordærv.

Biografanmeldelse
04. apr. 2023 | 11:53

The Quiet Girl

Man kan mærke brøndens iskolde vand i fremragende irsk Oscar-kandidat, hvor de voksnes smerte, hemmeligheder og intriger opleves gennem øjnene på en niårig pige.

kortfilmanmeldelse
02. mar. 2023 | 14:18

Ivalu

Danmarks Oscar-nominerede kortfilm om grønlandske skæbner rammer så isnende rent, at det er umuligt ikke at blive stærkt bevæget i løbet af blot seksten minutter.

Biografanmeldelse
03. apr. 2013 | 20:00

Kon-Tiki

Den norske, Oscar-nominerede film om Thor Heyerdals vanvidsprojekt er episk gammeldags, men også flamboyant og overdådigt fortalt.

Biografanmeldelse
05. okt. 2022 | 12:11

Holy Spider

Årets danske Oscar-bud er et medrivende seriemorderdrama, men især en modig anerkendelse af iranske kvinder – og præstestyrets reaktion viser, hvor vigtig filmen er.

Biografanmeldelse
09. sep. 2020 | 10:07

Til Sama

Uafrystelig dokumentar om krigens rædsel i Syrien er hjerteskærende personlig og et historisk dokument for eftertiden.

kortfilmanmeldelse
14. apr. 2021 | 17:39

The Letter Room

Selv om Elvira Linds Oscar-nominerede kortfilm har en spillefilm i maven, leverer den danske instruktør og Oscar Isaac en tryllebindende skildring af ensomhed.

Biografanmeldelse
17. feb. 2019 | 15:23

Green Book

Modsætninger mødes i klog dramakomedie, der udstiller racismen i USA og lader Viggo Mortensen brillere i en sjældent morsom rolle.

Biografanmeldelse
09. juni 2015 | 14:03

Man­da­ri­ner

Det er set før, men det er stadig pokkers rørende, når Oscar-nomineret antikrigsfilm lærer os at se vores fjender som medmennesker.

© Filmmagasinet Ekko