Serieanmeldelse
15. nov. 2016 | 07:06

Ash vs. Evil Dead – sæson 2

Foto | Matt Klitscher
Ash (Bruce Campbell) får til sin rædsel stukket hovedet op i røvhullet på et lig med dårlig mave.

Sam Raimis splatterserie er tilbage for fulde gardiner, proppet med groteske dæmoner, sprøjtende blod og rappe replikker, der varmer om efterårshjertet.

Af Jens Steinicke Kjær

Det var med blodsprøjt og sort humor, at Bruce Campbell atter trådte ind i rollen som den motorsavssvingende dæmonjæger Ashley Williams i første sæson af Ash vs. Evil Dead.

Ash er kendt fra Sam Raimis gysertrilogi fra 80’erne, Evil Dead, hvor han kæmpede mod dæmoner, der blev hidkaldt af rædselsbogen Necronomicon.

I første sæson af tv-serien slog Ash pjalterne sammen med den unge mexicaner Pablo (Ray Santiago) og den hårdhudede, men smukke Kelly (Dana DeLorenzo) i kampen mod onde skabninger sendt fra helvede.

De klarede skærene på et hængende hår og overdrog Necronomicontil dæmondamen Ruby (Lucy Lawless), som mente, at hun havde bedre styr på den og kunne lave en slags fredsaftale med dæmonerne.

Den gik ikke, og anden sæson starter med Ruby, som bliver jagtet af tre dæmoniske bæster, der prøver at tage bogen fra hende. Hun er desperat og hidkalder derfor Ash!

Ash fester løs på en strand i sin yndlingsby Jacksonville sammen med Pablo og Kelly, der både drikker og serverer drinks til stive teenagere, der nyder livet. Pludselig bliver det stormvejr, og den lækre mor og datter, som Ash lige er ved at få en fræk aftale med, bliver besat af blodtørstige dæmoner, der straks går til angreb på alle festdeltagerne.

Dæmonerne bliver slagtet, og da den ene har kaldt Ash for “Ashy Slashy”, ved han med det samme, at han og vennerne må rejse til hans hjemby i Michigan for at hjælpe Ruby.

Derfra er historien ikke særligt indviklet og handler egentlig bare om, at de igen skal finde en måde at lukke munden på den ondskabsfulde bog (den bogstavelig talt har øjne og mund), som bliver ved med at hidkalde dæmoner.

Filmens monstre er til gengæld endnu mere farverige og gakkede end i den forrige sæson, og de blodige kampscener er i sandhed en fryd.

På det lokale kapel leder Ash efter bogen, som tilsyneladende befinder sig i ét af de mange lig.

Ash mangler en hånd og har som bekendt i stedet en motorsav i forlængelse af sin hånd. Han saver det ene lig op efter det andet, så blodet sprøjter ud over ham og gør nærmest gør ham ukendelig. Selvfølgelig er det først i det sidste lig, at bogen befinder sig. Bogen giver dog ikke så let op og forvandler hurtigt ligets tarm til et slangelignende monster, der intenst prøver at kvæle og æde Ash.

Ash klarer selvfølgelig ærterne, men først efter at have fået sit hoved tvunget op i røven på tarmens ejermand, som er fyldt til randen med tyndskid og har verdens største penispiercing. Grotesk, men utroligt morsomt.

Ash’ bil også besat og dræber teenagere ved at bruge sine hjulkapsler som kastestjerner. I anden sæson møder vi desuden en ny skurk, dæmonen Baal (Joel Tobeck), som flår mennesker levende og bruger deres skind som forklædning.

Det er gakkede, men også kreative indslag, som i sig selv gør serien værd at se – og faktisk får karaktererne også mere dybde i den nye sæson.

Ash møder sin far, som han ikke har set i tredive år. Faren er et ikke af Guds bedste børn og har det med at knalde Ash’ damer. På det lokale værtshus møder Ash flere af sine gamle venner, blandt andre bartenderen, der bliver så glad for at se Ash, at han glædeligt serverer drinks med ketamin.

Det er underholdende at få mere at vide om Ash’ fortid.

Byen kalder ham “Ashy Slashy”, fordi de tror, det er ham som dræber mennesker og ikke dæmonerne. Det samme gør Ash’ far og deres far/søn-forhold er både absurd og sjovt, men også rørende – i hvert fald efter Evil Dead-standarder.

Ash vs. Evil Dead tilhører en genre, som har mange fans, og er man til blodsplattende horror tilsat masser af kitschet humor, bør man kaste sig over anden sæson af Ash vs. Evil Dead med det samme. Serien leverer varen uden slinger i valsen.

Ash vs. Evil Dead – Sæson 2

Kommentarer

Titel:
Ash vs. Evil Dead 

Land:
USA 

År:
2016 

Serieskaber:
Sam Raimi 

Medvirkende:
Bruce Campbell, Lucy Lawless, Ray Santiago, Dana DeLorenzo 

Spilletid:
Ti afsnit af cirka 30 minutter

Anmeldelse:
Seks afsnit

Premiere:
1. november på C More

© Filmmagasinet Ekko