Anmeldelser / Biografanmeldelse

1 - 12 ud af 2470
Biografanmeldelse
15. juli 2015 | 14:06

1001 gram

Underspillet, norsk humor går hånd i hånd med underfundig melankoli i Bent Hamers lille, men kloge film, der forsøger at veje kærligheden i kilo.

Biografanmeldelse
27. maj 2021 | 14:21

100 % ulv

Med finurlige twists og et meningsfuldt budskab engagerer australsk animationsfilm, men den tyr for ofte til overfladisk spektakel.

Biografanmeldelse
10. mar. 2016 | 01:45

10 Clover­fi­eld Lane

Science fiction-drama forklædt som kammerspil er en underholdende og charmerende efterfølger til Cloverfield.

Biografanmeldelse
04. mar. 2018 | 13:41

120 slag i minuttet

Fra skildringen af en politisk bevægelse til intim adgang til kærlighed i skyggen af aids er Robin Campillos drama en brusende og bevægende filmoplevelse.

Biografanmeldelse
06. feb. 2018 | 20:26

12 Strong

To timers aktiv selvfordummelse, kalder Carsten Jensen amerikansk Afghanistan-krigsfilm, som er danske Nicolai Fuglsigs spillefilmdebut.

Biografanmeldelse
18. feb. 2014 | 12:10

12 Years a Slave

12 Years a Slave er et umådelig stærkt slave-epos om lidelse og udholdenhed. Den elegance, historien fortælles med, er ærefrygtindgydende.

Biografanmeldelse
19. feb. 2016 | 02:46

13 Hours

Michael Bays effektive action-krigsfilm har fået på hattepulden for sin krigsliderlige patriotisme, men det mest øretæveindbydende er banaliteterne.

Biografanmeldelse
27. jan. 2016 | 08:19

1864 – Brødre i krig

Filmversionen af Ole Bornedals 1864 er skåret ind til bajonetterne. Slagscenerne er flotte og flamboyante i biografen, men modsiger filmens budskab.

Biografanmeldelse
23. dec. 2019 | 07:20

1917

Sam Mendes forener på fornemste vis grufuld, historisk realisme med et menneskeligt melodrama, men hovedpersonen i krigsfilmen er kameraet.

Biografanmeldelse
28. okt. 2014 | 09:49

1989

Anders Østergaards bevægende og elegante dokumentar om Murens fald lærer os at forholde os til vores egen historie.

Biografanmeldelse
27. sep. 2018 | 01:34

2001: A Space Odyssey

Sci-fi-mesterværket ramte tidsånden for 50 år siden, men restaureret på et af Nordens største lærreder er det som at se Kubricks vision realiseret til fulde for første gang.

Biografanmeldelse
23. dec. 2019 | 22:41

21 Bridges

Hårdtslående politikrimi forener tætpakket action med stærkt og råt skuespil uden at miste pusten, selv om den kun foregår over en nat.

© Filmmagasinet Ekko