Anmeldelser / Biografanmeldelse

13 - 24 ud af 1577
Biografanmeldelse
22. dec. 2016 | 22:19

Dik­ta­to­ren

Charlie Chaplin var ikke bare et geni ud i fysisk komik. Han fremstår som en mesterlig satiriker, når Adolf Hitler parodieres som infantil megaloman.

Biografanmeldelse
18. dec. 2016 | 19:30

Jeg, Daniel Blake

Ken Loach spidder det britiske socialvæsen med et lavmælt og stærkt bevægende mesterværk om en arbejdsløs tømrer og hans forhold til en yngre alenemor.

Biografanmeldelse
07. dec. 2016 | 19:37

Rød

Kieślowski slutter sin hudfletning af idealer mesterligt ved at vende vrangen ud på broderskabet. Her er mennesket i en rørende, ensom jagt på lidt kærlighed.

Biografanmeldelse
04. dec. 2016 | 21:30

Min far Toni Erdmann

Årets komedie er en mesterligt morsom og sjældent dybsindig film, hvor man til sidst øjner livets mening og føler sig helt lykkelig. Genialt!

Biografanmeldelse
24. aug. 2016 | 09:27

The Lobster

Græske Yorgos Lanthimos er totalt i kontrol i sin første internationale film, der er den mærkeligste kærlighedsfilm i mands minde.

Biografanmeldelse
09. mar. 2016 | 12:07

Carol

Todd Haynes’ drama er en af det tredje årtusindes bedste film, fordi den sublimt bruger det visuelle medie til at fortælle historien om et lesbisk konventionsopgør i 1950’erne.

Biografanmeldelse
23. feb. 2016 | 10:01

Sauls søn

Sauls søn er en af de mest overbevisende jeg-fortællinger i filmhistorien og den til dato stærkeste fiktionsfilm om den største forbrydelse mod menneskeheden.

Biografanmeldelse
16. dec. 2015 | 09:01

Star Wars: The Force Awakens

J.J. Abrams gør, hvad George Lucas ikke formåede: fortsætter sagaen med energi, følelser, styrke – og Harrison Ford, der leverer en af karrierens bedste præstationer.

Biografanmeldelse
09. dec. 2015 | 00:22

Tangerine

Rå, benhård og hylende morsom. Sean Bakers revolutionerende iPhone-film om transkønnede prostituerede sprænger alle rammer med en vanvittig, eksplosiv energi.

Biografanmeldelse
31. okt. 2015 | 11:44

99 Homes

Kritikeren Roger Ebert udråbte Ramin Bahrani til Amerikas næste store instruktør. Nu indfrier han alle forventninger med et mesterligt værk, der spidsformulerer finanskrisen og dens konsekvenser for helt almindelige mennesker.

Biografanmeldelse
05. okt. 2015 | 00:03

45 Years

Efter 45 år kiler en sandhed sig ned mellem et ægtepar i hjerteskærende og overvældende mesterværk, der handler om tilfældets brutalitet og tidens gang.

Biografanmeldelse
29. juli 2015 | 09:37

Amy

Det er umuligt at holde tårerne tilbage i en af de mest overvældende og hjerteskærende dokumentarfilm nogensinde, som vil ændre Amy Winehouses eftermæle.

© Filmmagasinet Ekko