Anmeldelser / Biografanmeldelse

1 - 12 ud af 1799
Biografanmeldelse
01. dec. 2020 | 22:27

Lille som­mer­fugl

Søren Kragh-Jacobsen dekonstruerer Morten Korch-folkekomedien med sans for melodrama og bid mod lurmærket fremmedhad.

Biografanmeldelse
20. nov. 2020 | 18:59

Ret­fær­dig­he­dens ryttere

Anders Thomas Jensen er tilbage i storform med sorthumoristiske absurditeter og en meningsfuld fortælling om livets meningsløshed.

Biografanmeldelse
02. dec. 2020 | 13:29

Berlin Ale­xan­der­p­latz

Filmatisering af Alfred Döblins roman er en indigneret fortælling om de hvides magt over sorte, men kvindesynet er ikke lige så progressivt.  

Biografanmeldelse
18. sep. 2020 | 10:17

Druk

Mads Mikkelsen leverer karrierens mest bevægende præstation, og 22 år efter Festen har Thomas Vinterberg skabt endnu en klassiker i dansk film.

Biografanmeldelse
14. nov. 2020 | 16:32

Søstrene Gusmãos usynlige liv

Brasiliansk prisvinder om knægtede kvinder er en usædvanlig og elskelig storfilm, der giver los for farver og følelser.

Biografanmeldelse
02. dec. 2020 | 18:29

Echo

Rúnar Rúnarssons julefilm er så langt fra Love Actually, man kan komme uden at forlade december, men opnår med 56 vignetter en sakral skønhed.

Biografanmeldelse
30. okt. 2020 | 03:35

Falling

Viggo Mortensen får det bedste ud af sine medskuespillere i dragende personlig instruktørdebut om fortid og demens.

Biografanmeldelse
27. okt. 2020 | 10:54

Erna i krig

Henrik Ruben Genz forvandler Erling Jepsens skæmtsomme skrøne til en semitragisk skæbnefortælling, der fortjener at blive filmen om sønderjyske soldater i Første Verdenskrig.

Biografanmeldelse
24. nov. 2020 | 19:46

Greta

Dokumentar om aktivisten Greta Thunberg er gribende personlig, men også historien om en generation, der uretfærdigt må tage klimabyrden på sine skuldre.

Biografanmeldelse
07. apr. 2016 | 09:04

The Huntsman: Winter’s War

Chris Hemsworth giver den som øksesvingende helt i efterfølgeren til Snow White and the Huntsman, der placerer sig midt imellem et børne- og voksenpublikum.

Biografanmeldelse
15. nov. 2020 | 14:25

Malous jul

Lars Ranthe som morderisk nisse er en af adventsgaverne i skøn julefilm, der sprudler af godt skuespil og sjove øjeblikke.

Biografanmeldelse
19. maj 2015 | 13:58

I dine hænder

Trods dødvægten af indiefilm-klichéer har dansk debutfilm en kraftfuld historie på hjerte om romantik på en selvmordsklinik.

© Filmmagasinet Ekko