Anmeldelser / Boganmeldelse

1 - 12 ud af 22
Boganmeldelse
18. okt. 2018 | 07:31

Olsen Banden

Overdådig coffee table-bog beretter spændende om den populære filmseries tilblivelse fra helikopterperspektiv med nørdede neddyk i detaljer.

Boganmeldelse
06. juli 2018 | 11:44

Room to Dream

David Lynch’ selvbiografi er et definitivt værk, der modsætter sig analyse og giver læserne plads til at drømme.

Boganmeldelse
02. maj 2018 | 21:36

Historien om Saga Studio – Saga Film A/S

Anden del af historien om Saga Studio fortæller spændende om, hvordan familien videreførte den folkelige produktion efter John Olsens død, men manglede hans flair for film og forretning.

Boganmeldelse
04. okt. 2017 | 16:44

Filmens København

Bog om København på film tegner et fascinerende portræt af hovedstaden gennem tiderne – fra arbejderklasse over den kriminelle underverden til kreativ klasse.

Boganmeldelse
10. mar. 2017 | 19:12

Historien om Saga Studio – John Ol­sen-​ti­den

Velresearchet og kærligt detaljeret bog om Saga Studio og John Olsen, der i 1950’erne skabte de varmeste danske folkekomedier.

Boganmeldelse
02. maj 2016 | 19:43

Ame­ri­kansk avant­gar­de­film

Lars Movins kærlige og kundskabsrige bog er et godt eksempel på, at tolkningen af kunsten kan være mindst lige så interessant som kunsten selv.

Boganmeldelse
01. okt. 2015 | 10:12

Tardini – 40 for­ry­gen­de år i dansk film

Bogen om en af vores store producere er et stykke dansk filmhistorie brolagt med celebre skandaler, men også fyldt med interessant viden.

Boganmeldelse
01. juli 2015 | 10:33

En engel af sten. Charles Bronsons vision

Kantet, studs, direkte – B-filmskuespilleren Charles Bronson bliver rehabiliteret i veloplagt mytologisk hymnebog skrevet i en bronsonsk stil.

Boganmeldelse
08. juni 2015 | 16:30

Mine helte

Filminstruktøren Jørgen Leth hylder sine helte i en billedrig og herligt egocentrisk bog, der flyver læseren fra polske filmkomponister til krigsherrer i Haiti.

Boganmeldelse
04. maj 2014 | 14:21

Dansk film under nazismen

Lars-Martin Sørensens moppedreng dokumenterer ubarmhjertigt, hvor tyskvenligt store dele af branchen forholdt sig til besættelsesmagten i okkupationens første to-tre år.

Boganmeldelse
02. feb. 2014 | 18:40

Den klassiske do­ku­men­tar­film

Søren Birkvads monumentale og generøst illustrerede rejse gennem dokumentarfilmens klassikere hen over midten af det 20. århundrede vil blive et referenceværk på sit felt.

Boganmeldelse
03. jan. 2014 | 17:15

Alt er i billedet – om Jørgen Leths film

Lars Movins storslåede bog om filmavantgardisten Jørgen Leth griber fat i spændingen mellem at være åben over for virkeligheden og samtidig styre den gennem et bestemt blik.

© Filmmagasinet Ekko