Anmeldelser / Boganmeldelse

1 - 12 ud af 22
Boganmeldelse
18. okt. 2018 | 07:31

Olsen Banden

Overdådig coffee table-bog beretter spændende om den populære filmseries tilblivelse fra helikopterperspektiv med nørdede neddyk i detaljer.

Boganmeldelse
04. maj 2014 | 14:21

Dansk film under nazismen

Lars-Martin Sørensens moppedreng dokumenterer ubarmhjertigt, hvor tyskvenligt store dele af branchen forholdt sig til besættelsesmagten i okkupationens første to-tre år.

Boganmeldelse
22. sep. 2017 | 17:49

Drømmen om Hollywood

126 danskeres skæbne i Hollywood fra stumfilmen og til i dag berettes i grundig og gemytligt veloplagt bog, der også kan bruges som et opslagsværk.

Boganmeldelse
07. nov. 2017 | 18:18

Højt at flyve

Den detroniserede filmtopadvokat Johan Schlüters erindringsbog giver selv den klareste forklaring på, hvorfor han er sigtet for millionbedrag, skriver advokat Asger Thylstrup i sin anmeldelse.

Boganmeldelse
23. feb. 2018 | 13:34

Fri porno

Lille bog er en forbilledlig introduktion til det danske frisind. Til gengæld er forfatterens viden om pornografi begrænset.

Boganmeldelse
02. maj 2018 | 21:36

Historien om Saga Studio – Saga Film A/S

Anden del af historien om Saga Studio fortæller spændende om, hvordan familien videreførte den folkelige produktion efter John Olsens død, men manglede hans flair for film og forretning.

Boganmeldelse
10. maj 2013 | 07:59

Zentropia

De mest kontroversielle ting berøres ikke i overfladisk Zentropa-bog, der udstiller Peter Aalbæk Jensen som chefen fra Helvede.

Boganmeldelse
03. apr. 2014 | 20:14

Asta Nielsen fortæller

Asta Nielsen var ikke kun en stor stumfilmskuespiller, hun havde også et litterært talent. Ny antologi byder på overraskende mørke og satiriske noveller.

Boganmeldelse
10. sep. 2015 | 14:55

Mænd bærer min kiste

Gættelegen om, hvem der er hvem, skygger for filminstruktør Jenle Hallunds sympatiske forsøg på at skildre en kvindes problematiske forhold til forskellige mænd i nøgleroman.

Boganmeldelse
02. maj 2016 | 19:43

Ame­ri­kansk avant­gar­de­film

Lars Movins kærlige og kundskabsrige bog er et godt eksempel på, at tolkningen af kunsten kan være mindst lige så interessant som kunsten selv.

Boganmeldelse
10. mar. 2017 | 19:12

Historien om Saga Studio – John Ol­sen-​ti­den

Velresearchet og kærligt detaljeret bog om Saga Studio og John Olsen, der i 1950’erne skabte de varmeste danske folkekomedier.

Boganmeldelse
04. okt. 2017 | 16:44

Filmens København

Bog om København på film tegner et fascinerende portræt af hovedstaden gennem tiderne – fra arbejderklasse over den kriminelle underverden til kreativ klasse.

© Filmmagasinet Ekko