Anmeldelser / Boganmeldelse

1 - 12 ud af 23
Boganmeldelse
10. maj 2013 | 07:59

Zentropia

De mest kontroversielle ting berøres ikke i overfladisk Zentropa-bog, der udstiller Peter Aalbæk Jensen som chefen fra Helvede.

Boganmeldelse
23. feb. 2018 | 13:34

Fri porno

Lille bog er en forbilledlig introduktion til det danske frisind. Til gengæld er forfatterens viden om pornografi begrænset.

Boganmeldelse
18. okt. 2018 | 07:31

Olsen Banden

Overdådig coffee table-bog beretter spændende om den populære filmseries tilblivelse fra helikopterperspektiv med nørdede neddyk i detaljer.

Boganmeldelse
03. jan. 2014 | 17:15

Alt er i billedet – om Jørgen Leths film

Lars Movins storslåede bog om filmavantgardisten Jørgen Leth griber fat i spændingen mellem at være åben over for virkeligheden og samtidig styre den gennem et bestemt blik.

Boganmeldelse
04. maj 2014 | 14:21

Dansk film under nazismen

Lars-Martin Sørensens moppedreng dokumenterer ubarmhjertigt, hvor tyskvenligt store dele af branchen forholdt sig til besættelsesmagten i okkupationens første to-tre år.

Boganmeldelse
02. feb. 2014 | 18:40

Den klassiske do­ku­men­tar­film

Søren Birkvads monumentale og generøst illustrerede rejse gennem dokumentarfilmens klassikere hen over midten af det 20. århundrede vil blive et referenceværk på sit felt.

Boganmeldelse
06. maj 2016 | 08:42

Astas skygge

I sin portrætbog om Asta Nielsen kommer Eva Tinds egen historie til at skygge for hovedpersonen, som hun mangler kritisk distance til.

Boganmeldelse
10. mar. 2017 | 19:12

Historien om Saga Studio – John Ol­sen-​ti­den

Velresearchet og kærligt detaljeret bog om Saga Studio og John Olsen, der i 1950’erne skabte de varmeste danske folkekomedier.

Boganmeldelse
22. sep. 2017 | 17:49

Drømmen om Hollywood

126 danskeres skæbne i Hollywood fra stumfilmen og til i dag berettes i grundig og gemytligt veloplagt bog, der også kan bruges som et opslagsværk.

Boganmeldelse
02. maj 2018 | 21:36

Historien om Saga Studio – Saga Film A/S

Anden del af historien om Saga Studio fortæller spændende om, hvordan familien videreførte den folkelige produktion efter John Olsens død, men manglede hans flair for film og forretning.

Boganmeldelse
06. juli 2018 | 11:44

Room to Dream

David Lynch’ selvbiografi er et definitivt værk, der modsætter sig analyse og giver læserne plads til at drømme.

Boganmeldelse
28. nov. 2012 | 12:18

Lene og Sven Grønlykke – et erin­drings­portræt

Datterens bog om Lene og Sven Grønlykke minder os om, hvordan ægteparret bag genistregen Balladen om Carl-Henning gjorde verden større og sjovere.

© Filmmagasinet Ekko