Anmeldelser / Boganmeldelse

1 - 12 ud af 33
Boganmeldelse
23. feb. 2018 | 13:34

Fri porno

Lille bog er en forbilledlig introduktion til det danske frisind. Til gengæld er forfatterens viden om pornografi begrænset.

Boganmeldelse
28. nov. 2012 | 12:18

Lene og Sven Grønlykke – et erin­drings­portræt

Datterens bog om Lene og Sven Grønlykke minder os om, hvordan ægteparret bag genistregen Balladen om Carl-Henning gjorde verden større og sjovere.

Boganmeldelse
23. sep. 2014 | 09:45

Pa­ra­dok­sets kunst

Det er absolut tilfredsstillende og totalt frustrerende at læse Andreas Halskovs nørdede monografi om vor tids ultimative auteur: David Lynch.

Boganmeldelse
22. sep. 2017 | 17:49

Drømmen om Hollywood

126 danskeres skæbne i Hollywood fra stumfilmen og til i dag berettes i grundig og gemytligt veloplagt bog, der også kan bruges som et opslagsværk.

Boganmeldelse
06. juli 2018 | 11:44

Room to Dream

David Lynch’ selvbiografi er et definitivt værk, der modsætter sig analyse og giver læserne plads til at drømme.

Boganmeldelse
18. okt. 2018 | 07:31

Olsen Banden

Overdådig coffee table-bog beretter spændende om den populære filmseries tilblivelse fra helikopterperspektiv med nørdede neddyk i detaljer.

Boganmeldelse
27. mar. 2020 | 12:50

Apropos of Nothing

Woody Allen skyder sig selv i foden med slæbende forsvarstale i en rodet erindringsbog, der bagatelliserer dramaet med Mia Farrow som en vittighed.

Boganmeldelse
16. okt. 2020 | 19:21

Casper

Bogen om Casper Christensen er en opvisning i portrætjournalistik skrevet med elegance og underspillet humor.

Boganmeldelse
18. dec. 2020 | 13:58

Pro­duc­tion design – fra proces til udtryk

Veloplagt bog giver værktøjer til analyse og konkrete råd om arbejdet med production design, hvis betydning for film og serier ikke kan overvurderes.

Boganmeldelse
19. jan. 2022 | 08:03

Farlige film 1

Det er det smittende signalement af geniale Bob Dylan, som løfter Lars Movins solide bog om to avantgardekunstneres forhold til film.

Boganmeldelse
22. feb. 2013 | 23:19

Jeg ville først finde sandheden

Lars Movin har lavet grundig og tankevækkende bog om instruktøren Jon Bang Carlsen, der opfandt begrebet ”iscenesat dokumentarisme” længe før, det kom på mode.

Boganmeldelse
10. maj 2013 | 07:59

Zentropia

De mest kontroversielle ting berøres ikke i overfladisk Zentropa-bog, der udstiller Peter Aalbæk Jensen som chefen fra Helvede.

© Filmmagasinet Ekko