Serieanmeldelse
07. okt. 2023 | 18:25

Our Flag Means Death – sæson 2

Foto | HBO Max

I anden sæson bliver Rhys Darbys uforlignelige timing og fysiske komik presset til det yderste, når overklasseløget Stede på et togt skal finde sine søben.

Anden sæson af piratserien byder på flere herligt nytteløse skattejagter og fjollede sørøverhistorier, men overrasker ved at smide kærligheden overbord.

Af Karoline Balstrøm

Har man snydt sig selv for første sæson af HBO’s spoof-piratserie Our Flags Means Death, er der meget godt i vente.

Serien er baseret på en virkelig historie fra 1717 og følger den kiksede gentlemanpirat Stede Bonnet og den berygtede Edward Teach – også kendt som Blackbeard.

I første sæson pakkede den følsomme aristokrat Stede (Rhys Darby) en dag sit gode silketøj og gik. For godt nok havde han kone og børn, men piratdrømmen kaldte.

Det er dog ikke helt nemt at gøre karriere som pirat.

Den britiske flåde slår i disse år hårdt ned på branchen. Ad omveje bliver den talentløse landkrabbe alligevel del af besætningen under ingen ringere end den frygtindgydende kaptajn Blackbeard (Taika Waititi).

At Waititi er serieskaber David Jenkins muse, er tydeligt. Ikke alene er newzealænderen castet som en lækker, nærmest gudeagtig superpirat. Formlen bag Waititis egen populære HBO-serie What We Do in the Shadows er også nærmest kopieret.

At de to velproducerede og blodigt underholdende serier stort set er identiske, er ret frustrerende. Lighederne mellem deres morbide humor, gode stemning og dramatiske karakterer er slående.

Hovedhistorien glider også altid i baggrunden for herligt distraherende svingninger.

Selve beretningen om Stede og Blackbeards partnerskab – som fortsætter, hvor sæson 1 slap – kunne udspille sig i et mørkt vampyrhjem eller ombord på et skib. Deres sårbare fortælling ville være den samme.

Det er nærmere i de ubetydelige eventyr, som især bipersonerne disker op med, at pirateriet får fuld skrue. Her byder anden sæson på endnu flere forfriskende ligegyldige historier om søheske og overtro.

For eksempel er den britiske flåde lige i hælene på vores helte, da Stede finder et rødt velour jakkesæt, som er besat. Mens han paraderer ubekymret rundt på dækket, flygter besætningen fra kahyt til kahyt i et katten-efter-musen-afsnit fyldt med misforståelser, som skubber den overhængende britiske trussel i baggrunden.

Stedes opvækst på land har ikke givet mange færdigheder inden for pirateriets uskrevne regler. Og i anden sæson bliver Rhys Darbys uforlignelige timing og fysiske komik presset til det yderste, når overklasseløget skal finde sine søben.

Hans håbløshed, gode manerer og lyse hår over for Blackbeards vejrbidte læder og overlegne sværdfægteri giver associationer til det tidløse makkerpar fra Good Omens.

Seriens kammeratlige kærlighed, som udvikler sig til mere, får for et godt ord skovlen under publikum i første sæson. Det er en fortryllende fornøjelse at se de to danse i langsomme cirkler om hinanden, inden de går følelsesplanken ud.

Så meget mere chokerende er det, når romancen i anden sæson pludselig smides overbord. Med ét er alle spor af sitcom forduftet, og anden ombæring af Our Flag Means Death byder på en unik kærlighedskrig på åbent hav, som der ikke skal afsløres for meget af.

Spoof-serien har gennemgående taget pis på genrekonventioner og gjort grin med machoforestillinger om livet til søs. Derfor burde det ikke komme bag på nogen, at Our Flag Menas Death kan skifte spor.

Alligevel skærer det i hjertet på fans af det umage par, hvis destruktive kærlighed nu truer med at synke skuden med mus og mand.

Især Taika Waititi forbavser med et nuanceret portræt af Blackbeard. Hans knuste hjerte fører til en frådende voldspsykose – ikke ligefrem, hvad man havde regnet med fra manden bag den pjattede Thor 4: Love and Thunder.

Man kan ikke andet end måbe over ondskaben, når fortællingen vender på en tallerken. Tilsæt en tikkende bombe under piratprofessionen, og vi har en underholdende historie, der ligger lunt i svinget til tredje sæson.

Trailer: Our Flag Means Death – sæson 2

Kommentarer

Titel:
Our Flag Means Death

Sæson:
2

Land:
USA

År:
2023

Manuskript:
David Jenkins

Medvirkende:
Rhys Darby, Taika Waititi, Ewen Bremner, Joel Fry

Spilletid:
Otte afsnit af cirka 25 minutter

Anmeldelse:
Otte afsnit

Premiere:
5. oktober på HBO Max

© Filmmagasinet Ekko