Ekko-event
30. mar. 2015 | 19:25

Forpremiere på hudløs dansk debutfilm

Foto | Brian Curt Petersen
Lisa Carlahed imponerer som den omsorgsfulde sygeplejerske Maria over for Peter Plaugborg, der spiller dødsmærket i debutfilmen I dine hænder.

Kom til Ekko-forpremiere på dansk prisvinderfilm om aktiv dødshjælp og mød debutinstruktøren, der er Lars von Triers franske lærling.

Af Nicki Bruun

Man kan ikke beskylde Samanou Acheche Sahlstrøm for at lægge forsigtigt ud i sin spillefilmdebut, I dine hænder.

Her tager han nemlig favntag med et af vor tids mest ømtålelige emner: aktiv dødshjælp – vel at mærket på en helt anderledes direkte og kontroversiel facon end Stille hjerte.

Det har allerede givet bonus. For nylig vandt han den eftertragtede hovedpris på Göteborg Film Festival.

Imponerende spil
I dine hænder handler om den omsorgsfulde sygeplejerske Maria, der tager sig af uhelbredeligt syge Niels.

Niels er fanget i en kørestol og ønsker hjælp til at dø. Maria føler sig også fanget i livet og vil bryde fri af den triste hverdag. Sammen rejser de mod Schweiz, hvor Niels lovligt kan føre sine planer ud i livet.

Svenske Lisa Carlahed imponerer som kvinden, der leder efter meningen med livet, mens Peter Plaugborg i år skriver sig ind på a-listen blandt danske skuespillere med roller også i Idealisten og Skammerens datter.

I dine hænder får dansk biografpremiere 21. maj, men du kan se den allerede 14. april kl. 21.30 ved Ekkos forpremiere i Dagmar. Efter filmen vil Ekkos chefredaktør interviewe debutinstruktøren og Lisa Carlahed på scenen.

Køb billetter her.

Læremester von Trier
Samanou Acheche Sahlstrøm er oprindelig fra Frankrig, men flyttede til Danmark i 2001.

Rykningen af teltpælene skete med drømmen om at komme i lære hos landets førende film-auteur, Lars von Trier, som det kan læses i vores interview med Samanou.

Som taget ud af et eventyr gik drømmen i opfyldelse, og Samanou kom ind på småtte-uddannelsen på Zentropa for senere at blive optaget på Den Danske Filmskoles instruktørlinje.

I gode hænder
På Filmskolen blev han uddannet i 2011 med Les amours pardeus, som han optog i Paris med to franske superstjerner: Denis Lavant og Emmanuelle Béart.

Kortfilmen, der kan ses på All Time Shortlist, vandt prisen for bedste scenografi ved Ekko Shortlist Awards 2014.

Samanou Acheche Sahlstrøm kan altså siges at være sin egen lykkes smed, der dog forstår også at finde hjælp blandt de bedste.

Manuskriptet til I dine hænder har han selv skrevet, men mentoren von Trier er kreativ producer på filmen, mens Christoffer Boe har ageret instruktørkonsulent. Snyd ikke dig selv for en usædvanlig filmaften. Køb billetter her.

Trailer: I dine hænder

Kommentarer

Samanou Acheche Sahlstrøm

Født 1982 i Frankrig.

Kom til Danmark i 2001 og startede samme år på Zentropa.

Uddannet på Filmskolens instruktørlinje 2011.

Gift med producer Katrine Sahlstrøm.

Har instrueret kortfilmen Papa (2006) og afgangsfilmen
Les amours perdues (2011).

Spillefilmdebuterer med roadmovien I dine hænder.

© Filmmagasinet Ekko