Ekko Shortlist Awards 2022
14. nov. 2022 | 12:18

Få stemmer kan afgøre sejren

Foto | Mia Mai Dengsø Graabæk
Zinnini Elkingtons Skifting, hvor Emma Sehested Høeg spiller en nybagt mor med fødselsdepression, er en af de mange fremragende kortfilm, som er i spil til priser ved årets Ekko Shortlist Awards.

Der er uhyre tæt løb i mange af kategorierne ved Ekko Shortlist Awards, hvor det er sidste chance for at stemme på dine favoritter til at løbe med filmfestens priser.

Af Nicki Bruun

På lørdag går det løs, når Ekko Shortlist Awards løber af stablen i Bremen Teater.

Prisuddelingen for de bedste præstationer i kortfilm-formatet er altid garant for en underholdende filmfest, og vi nærmer os slutspurten i fuld fart.

En række af de nominerede har indsendt såkaldte stem-på-mig-videoer, som man har kunnet se på Ekkos sociale medier. Her har de opfordret publikum til at stemme på sig, og nu er det ved at være sidste chance for at afgive sin stemme.

Du kan her på siden stemme på dine favoritter frem til tirsdag den 15. november kl. 12.00.

Vinderne bliver i størstedelen af kategorierne fundet i en sammentælling mellem brugerstemmer og vurderingen af den professionelle jury. I kategorien Publikum Prisen er det alene brugernes stemmer, der afgør vinderen, så her er der særligt god grund til at få de sidste stemmer med på falderebet.

Hvis du ikke allerede har gjort det, må du også huske at købe billet til det stort anlagte show!

Hver stemme er afgørende
Det er niende gang, at Ekko Shortlist Awards bliver afholdt som en kæmpe hyldest til talenter og etablerede filmskabere i den danske filmbranche.

Denne gang vil skuespillerne Thomas Ernst og Camilla Bendix i fællesskab agere værtspar og guide publikum igennem en uden tvivl fornøjelig aften fuld af sjove indslag og stærke takketaler.

Der er blevet afgivet tusindvis af stemmer, men i mange af kategorierne er der stadig særdeles tæt løb – nærmest en kopi af det nervepirrende danske folketingsvalg!

Derfor kan hver eneste stemme afgøre, hvem der vinder statuetterne i de forskellige kategorier.

Kun dysten om Shortlist Prisen har ikke noget med brugerstemmer at gøre. Her er det alene den store jury – der tæller kapaciteter som skuespilleren Bodil Jørgensen og instruktørerne Jonas Risvig og Tea Lindeburg – som finder vinderen.

Der er lagt i kakkelovnen til et brag af en prisuddeling, hvor stjernerne kommer til at funkle på filmhimlen.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Prisuddeling for danske filmskabere og deres kortfilm.

Finder i år sted den 19. november i Bremen Teater i København.

Stem på årets nominerede film og vær med til at vælge vinderne ved Ekko Shortlist Awards 2022.

Støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FILM&TVGRUPPEN i Journalistforbundet, Danske Filminstruktører, Danske Dramatikere, ANIS og Politiken-Fonden.

Royal Økologisk er sponsor.

Køb billet!

© Filmmagasinet Ekko