Nyhed
07. dec. 2021 | 12:46

Filmfolk kritiserer Alec Baldwin

Foto | ABC
Tårerne strømmede ned ad kinderne på Alec Baldwin, da han i et tv-interview på ABC fortalte om den dødsulykke, han var involveret i. Mens nogle af hans kolleger er ikke tilfredse med skuespillerens forklaring.

”Tror du, vi er idioter?” siger skuespiller til Alec Baldwins forklaring på tragisk dødsulykke, mens George Clooney er ude efter våbenhåndteringen under optagelserne af filmen.

Af Nicki Bruun

Hollywood-stjernen Alec Baldwin blev i oktober centrum for en tragisk ulykke, da han under filmoptagelser kom til at skyde fotografen Halyna Hutchins.

Hun døde kun 42 år gammel af sine kvæstelser, og Baldwin blev umiddelbart efter overdynget med sympati på sociale medier.

Men efter skuespilleren den 2. december gav sit første tv-interview til værten George Stephanopoulos på kanalen ABC, er han havnet i strid modvind.

Baldwin benægter nemlig enhver skyld i tragedien.

”Der stod ikke i manuskriptet, at der skulle trykkes på aftrækkeren?” siger værten i interviewet.

”Det blev den heller ikke. Jeg trykkede ikke på aftrækkeren,” svarer Alec Baldwin.

”Så du trykkede ikke på aftrækkeren?” spørger George Stephanopoulos forundret.

”Nej, nej, nej. Jeg ville aldrig pege en pistol mod nogen og trykke på aftrækkeren. Aldrig,” siger Alec Baldwin i det tårevædede interview.

Ville tage livet af sig selv
På sociale medier har en række brugere stillet spørgsmålstegn ved, hvordan ulykken overhovedet skete, hvis der ikke blev trykket på aftrækkeren.

Og skuespilleren John Schneider – der blandt andet har medvirket i The Dukes of Hazzard – holder sig ikke tilbage i kritikken af Alec Baldwin. I en YouTube-video kalder han kollegaens forklaring absurd.

”Tror du, vi er idioter?” siger John Schneider i den atten minutter lange video med overskriften ”Seriøst, Alec”.

”Der findes ikke en verden, hvor pistoler affyrer sig selv. Halyna Hutchins er død, og hendes familie får ikke en undskyldning eller retfærdighed. De får ikke engang noget svar.”

I interviewet på ABC siger Alec Baldwin, at nogen er ansvarlig for fotografens død, men at det ikke er ham.

”Jeg sværger ved Gud, at hvis jeg mente, jeg var ansvarlig, havde jeg nok taget livet af mig selv,” siger skuespilleren til George Stephanopoulos.

Clooney mistede ven
Som producer på westernfilmen Rust, hvor det tragiske skyderi skete, er Alec Baldwin sammen med filmens andre producere dog blevet sagsøgt for ikke at have styr på sikkerheden.

I første omgang blev skylden peget i retning af den unge våbenansvarlige Hannah Gutierrez Reed og instruktørassistenten David Halls, der gav våbnet til Alec Baldwin.

I komikeren Marc Marons populære podcast WTF har også superstjernen George Clooney udtalt sig om den forfærdelige sag. Han var ven med Brandon Lee, som i 1993 mistede livet i en lignende ulykke under optagelserne af The Crow.

”Hver gang jeg får en pistol i hånden under optagelser, åbner jeg og kigger på den. Jeg viser pistolen til personen, jeg skal pege den på, og jeg viser den til filmholdet,” siger George Clooney i podcasten.

”Alle ved, at de skal gøre det, og det gjorde Alec måske. Det håber jeg han gjorde.”

Tilgang har aldrig svigtet
Alec Baldwin blev konfronteret med George Clooneys udtalelser i interviewet med ABC. Men han sagde, at den slags kommentarer bestemt ikke gjorde noget godt for situationen.

”Hvis det er din tilgang at tjekke pistolen hver gang, er det godt for dig,” siger skuespilleren med henvisning til Clooney.

”Jeg har nok håndteret våben mere end de fleste skuespillere med en vis karriere og har både skudt og er blevet skudt af andre. I al den tid har min tilgang aldrig svigtet mig.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko