Nyhed
22. okt. 2021 | 07:45 - Opdateret 22. okt. 2021 | 09:55

Alec Baldwin skyder fotograf i filmulykke

Foto | Philippe Antonello
Han er afholdt for sine mange underholdende roller i filmens verden, men Alec Baldwin er havnet i et virkeligt mareridt under optagelserne af western.

En tragisk ulykke har fundet sted under optagelsen af en amerikansk independent-film, hvor fotografen Halyna Hutchins er blevet dræbt, mens instruktøren er såret.

Af Claus Christensen

Den amerikanske Hollywood-stjerne Alec Baldwin, som er kendt for sine Trump-parodier og en lang række film, har skudt og dræbt en fotograf.

Det skete under optagelserne af independent-filmen Rust. Optagelsen fandt sted i New Mexico.

Alec Baldwin affyrede en rekvisit-pistol og angiveligt ved en skæbnesvanger fejl ramte og dræbte skuddene den 42-årige fotograf Halyna Hutchins.

Hun blev transporteret til University of New Mexico Hospital i Albuquerque, hvor hun blev erklæret død.

Også instruktøren ramt
Skuddene ramte også instruktøren Joel Souza. Han er indlagt på hospitalet, og hans tilstand er endnu uvis.

Politiet er i gang med at undersøge tragedien, og en forklaring på den ulykkelige hændelse kan være, at rigtige patroner ved en fejltagelse er endt i rekvisitpistolen.

Ingen er blevet anholdt.

Halyna Hutchins blev uddannet på American Film Institute i 2015 og fire år senere kåret som en kommende stjerne af American Cinematographer.

Hun har fotograferet spillefilmene Archedemy, Darlin’ og Blindfire samt en lang række kortfilm.

Rust, som Alec Baldwin selv har produceret, er en western og flugtdrama fra 1800-tallet.

Da en trettenårig dreng, der har mistet begge sine forældre, bliver dødsdømt for at have skudt en ranch-ejer i et hændeligt uheld, hjælper bedstefaren – der spilles af Alec Baldwin – ham med at bryde ud af fængslet. Sammen tager de på flugt.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko