Interview
09. dec. 2019 | 13:22

Alsidig instruktør hylder Ekko Shortlist

Foto | Joao de Botelho
To unge piger (Clara Marie Julin Bjørklund og Maja Filskov Bjerre Thordrup) giver hinanden en række skræmmende udfordringer, som sætter deres venskab gevaldigt på prøve.

Casper Balslev har været med helt fra starten af Ekko Shortlist, og nu er hans gyserkortfilm I Dare You med til at føre streamingtjenestens antal af film over de 1000.

Af Frederik Hoff

”Jeg har altid læst Ekko, og da jeg så læste om Ekko Shortlist, tænkte jeg, at det var en rigtigt fed mulighed for at vise sit talent frem,” siger Casper Balslev.

Han indsendte sin originale og raffinerede reklamefilm for tøjmærket Han Kjøbenhavn på Ekko Shortlist et halvt år efter, at streamingtjenesten så dagens lys i april 2013.

Siden har han fået alt fra den berømte Alt-J-musikvideo In Cold Blood til den nordjyske western For enden af regnbuen på Ekko Shortlist.

Sidstnævnte indbragte Jonathan Harboe prisen for bedste mandlige skuespiller ved årets netop afholdte Ekko Shortlist Awards. Han havde både ladet sig kronrage og lært nordjysk til rollen som kriminel mand på flugt.

”Det er jo mega dejligt, når nogen lægger mærke til ens ting, og så var det også fedt, at Jonathan blev anerkendt efter at have lagt så meget energi i sin rolle. Det var et rigtig cool arrangement,” siger den 41-årige instruktør om prisuddelingen for talenter.

”Det er også inspirerende at se de andres film, og hvad der rører sig rundt omkring i branchen. Det inspirerer mig til at få lavet en masse film.”

Overdrevne fortællinger
Instruktøren fra Hjørring kan prale af at have hele syv film på Ekko Shortlist. De er imponerende forskellige, og år for år har streamingtjenestens brugere kunnet følge hans kunstneriske udvikling.

Så hvem er bedre end Casper Balslev til at fejre, at tjenesten i dag runder 1000 film?

Vi er stolte af i dag at kunne præsentere hans nye gyserfilm I Dare You som bobler på Ekko Shortlist. I filmen udfordrer to unge piger hinanden til at gøre mere og mere ubehagelige ting, indtil den farlige leg bliver en tand for virkelig.

”Jeg har altid dyrket gyseren, fordi den giver plads til lidt mere overdrevne fortællinger. Og så er en det en meget visuel genre at arbejde i,” siger Casper Balslev, der er uddannet fotojournalist på Journalisthøjskolen i 2007.

”Jeg kan huske, at jeg i en meget ung alder så Alien en sen aften, mens min mormor sad og sov. Og så mindes jeg, at mine kusiner engang i midt-80’erne kom på besøg med A Nightmare on Elm Street. Det var meget fascinerende.”

Gys a la Tom og Jerry
Historien til I Dare You kom fra filmens to hovedrolleindehavere, Clara Marie Julin Bjørklund og Maja Filskov Bjerre Thordrup, der dukkede op, da Casper Balslev var i gang med casting til et andet projekt.

”Min producer, Sara Samsøe, og jeg blev inspireret af den cool naivitet i deres spil og deres ageren til castingen. Og så ville jeg i forvejen gerne lave noget om den fase i barndommen, hvor man udfordrer hinanden og tester sig selv og sin omverden.”

De to piger kendte ikke hinanden før castingen, men to uger før optagelserne blev de bedt om at bruge tid sammen for at kunne spille troværdige veninder.

Resultatet er en syv minutter lang film med et farligt, men stærkt venskab centralt i fortællingen.

”Min tanke var også at lave et virkelig komprimeret fortælleforløb, så vi kunne få dramaet i et højspændt gear ret hurtigt. Det passer meget godt ind i den fortælleform, som tit er i horror. Her blev jeg også inspireret af gamle Tom & Jerry-tegnefilm, hvor dramaet er komprimeret til fem minutter.”

Bangkok om natten
Sidst Filmmagasinet Ekko talte med den travle instruktør, havde han planer om at fortsætte den nordjyske succes med For enden af regnbuen og lave en spillefilm, der skulle foregå i området.

”Jeg skriver stadig på spillefilmen og tænker faktisk, at Jonathan Harboe skal spille en af hovedrollerne. Han er et kæmpe talent, og jeg kan rigtigt godt lide, at han gerne vil udfore sit omdømme,” siger Casper Balslev.

Ud over det nordjyske projekt er instruktøren også i gang med at forberede en pitch til en spillefilmudgave af I Dare You og færdiggøre en kort dokumentar i stil med Sommer-dokumentet, der var nomineret for bedste fotografering ved årets Ekko Shortlist Awards.

”Den hedder Bangkok om natten, og jeg er lige blevet færdig med at klippe den. Det er et tour de force-portræt af Bangkok på et par minutter. Den er filmet af Joao Botelho, som også er en af fotograferne på Sommer-dokumentet.”

”Jeg er også i gang med en dokumentar om en kvindelig wrestler, som jeg har fulgt i et års tid nu. Det er et ret vildt miljø at skildre,” griner instruktøren, der til daglig er en del af selskabet New Land, som primært laver reklamefilm.

Desuden går optagelserne til en ny kortfilm i gang efter nytår. Det er vildt, at familiefaren kan få tid til det hele, men selv er han ikke bekymret.

”På et tidspunkt vil jeg gerne lave mere fiktion og kun koncentrere mig om dét, men lige nu fungerer det meget godt at lave kortfilm og reklame på skift.”

Trailer: For enden af regnbuen

Kommentarer

Casper Balslev

Født 1978 i Hjørring.

Uddannet fotojournalist på Journalisthøjskolen i 2007.

Har lavet musikvideoer for bands som britiske Alt-J og australske The Presets.

Var i 2014 med til at stifte New Land, som har lavet et hav af reklamer.

To af hans film blev nomineret til Ekko Shortlist Awards 2019, hvor For enden af regnbuen vandt for bedste mandlige skuespiller.

Er aktuel med gyserkortfilmen I Dare You, som kan ses på Ekko Shortlist.

Film på Ekko Shortlist

I Dare You
2019

For enden af regnbuen
2019

Sommer-dokumentet
2019

In Cold Blood
2017

Whispers
2013

Han Kjøbenhavn
2013

Han Kjøbenhavn: Nytår
2012

© Filmmagasinet Ekko