Nyhed
31. aug. 2017 | 10:28

Amy Landecker debuterer med små film

Foto | Jennifer Clasen
Amy Landecker spiller den ældste Pfefferman-søster Sarah i Transparent, men nu er skuespilleren gået bag kameraet og har instrueret en række små film.

Transparent-skuespilleren debuterer som instruktør med en række kortfilm, der bygger videre på handlingen i den roste Amazon-serie.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Lige siden det første afsnit løb over skærmen i 2014, er Transparent blevet rost til skyerne og hædret med masser af priser, ikke mindst hovedrollen Jeffrey Tambors to fornemme Emmy-statuetter.

Serien om den farverige jødiske familien Pfefferman har holdt et højt niveau igennem de foreløbige tre sæsoner. Derfor har ventetiden til fjerde sæson, der kommer i slutningen af september, for mange fans føltes lang.

Men nu kan man faktisk få stillet lidt af sin Transparent-sult.

I hvert fald har Amy Landecker, en af seriens hovedroller som storesøsteren Sarah Pfefferman, instrueret en række små kortfilm, der bygger på seriens handling og karakterer.

Landecker kalder kortfilmene Transparent: The Lost Sessions, og de kan ses kvit og frit på komediehjemmesiden Funny or Die.

Det er klart et besøg værd, hvis man holder af karaktererne fra Amazons succes-serie.

Timer hos en coach
Selve Transparent-serien tager afsæt i familiepatriarken Mort Pfefferman (Jeffrey Tambor), der egentlig føler sig mere som kvinde end som mand. Og i serien følger vi hans udvikling fra Mort til Maura.

Hurtigt kommer Transparent dog også til at handle om Morts tre voksne børn, hvoraf Sarah er den ældste, der også bakser med identitet, seksualitet og familiebånd.

Amy Landeckers små film på tre-fire minutters varighed tager afsæt i fjerde afsnit i sæson to, hvor Sarah vinder en række timer hos en life coach – en slags terapeut, der skal hjælpe ens selvudvikling på vej.

I Transparent indløser Sarah kun én enkelt time hos coachen Laura Milton-Kaufberger (spillet af Carrie Aizley). Men i Transparent: The Lost Sessions lader Landecker flere af seriens andre personer benytte sig af tilbuddet på skift.

Det er nemlig lykkedes Landecker at engagere mange af de centrale skuespillere fra serien på grund af projektets korte og enkle format. Derfor kan man både opleve Jeffrey Tambor, Jay Duplass og Judith Light i Landeckers lille sideprojekt.

I den første lille film fortæller Maura om sin bar mitzvah, og i anden film er det rabbineren Raquel (Kathryn Hahn), der sidder i coachens sofa og fortæller om sit forhold til det hebraiske sprog.

Nyt afsnit hver uge
Den første film blev lagt ud på Funny or Dies hjemmeside den 10. august, og der kommer en nyt afsnit hver uge frem til den 22. september, hvor der er amerikansk premiere på fjerde sæson af Transparent. Umiddelbart efter forventes serien at blive tilgængelig i Danmark.

I skrivende stund ligger der seks kortfilm hos Funny or Die.

Transparent: The Lost Sessions er Amy Landeckers debut som filminstruktør, og projektet har fået grøn lys af Jill Soloway, der har skabt Transparent.

”Det har været et mirakel. Det føles nærmest, som om afsnittene lykkedes så hurtigt og nemt. Der er en god stemning og velvilje omkring Transparent,” fortæller Landecker om projektet til Variety.

Ifølge flere medier er det blevet besluttet at lave en femte sæson, der får premiere i 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko