Nyhed
23. aug. 2017 | 13:59

Anders Walter skal til Toronto

Foto | M&M Productions
Anders Walter sammen med sin danske fotograf Rasmus Heise under optagelserne på den amerikanske fantasy-film I Kill Giants.

Når Toronto International Film Festival i september løber af stablen, bliver det med den danske instruktørs thriller I Kill Giants på programmet.

Af Patricia Smollerup

I internationale filmkredse er Anders Walter bedst kendt for sin kortfilm Helium, som i 2014 hentede en Oscar-statuette hjem til Danmark.

Filmen – udgivet med den eksklusive Ekko-booklet Kortfilm & konfirmander – gav ham muligheden for at instruere en amerikansk thriller. Titlen er I Kill Giants, og det er netop blevet offentliggjort, at filmen får verdenspremiere på Toronto International Film Festival til september.

I Kill Giants er baseret på Joe Kellys tegneserie af samme navn og har navne som Madison Wolfe, Imogen Poots og Zoe Saldana på rollelisten. Den handler om den unge pige Barbara (Wolfe), der grundet problemer i virkelighedens verden flygter ind i en fantasiverden med magi og monstre.

Anders Walters kortfilm 9 meter, som kan ses på Ekko Shortlist og hos C More, følger på samme måde en ung mands fantasifulde kamp med den barske virkelighed. Han prøver at slå verdensrekorden i længdespring som en måde at redde sin komatøse mor på.

9 meter blev i 2014 nomineret til bedste fotografering ved Ekko Shortlist Awards.

Anders Walter er i gang med at omforme 9 meter til en spillefilm, da han mener, at pladsen i kortfilmformatet ikke tillod at komme helt rundt om personerne.

Internationale øjne på Walter
Efter de succesfulde kortfilm debuterer Anders Walter som spillefilminstruktør på engelsk med I Kill Giants, der har været længe undervejs.

Umiddelbart efter at Walter vandt sin Oscar for Helium, blev han kontaktet og tilbudt filmen af producerne Michael Barnathan og Chris Columbus, som har stået bag titler som Harry Potter og Alene hjemme.

”De følte, at jeg med Helium havde lavet en fantastisk rørende og vigtig film. I Kill Giants og Helium har nogle fælles tematikker, og derfor tror jeg, at jeg kom på deres radar igennem min amerikanske agent,” udtaler Anders Walter i en pressemeddelelse.

Walter arbejder endnu engang sammen med produceren Kim Magnusson, der var med til at producere Helium.

I Kill Giants optræder på Toronto-festkivalen i den såkaldte Discovery-sektion. Det er et felt, som indbefatter film af første- eller andengangs-instruktører.

Toronto International Film Festival foregår 7. – 17. september.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko