Nyhed
24. okt. 2019 | 10:37

The Animation Workshop mister leder

Foto | DK4
Morten Thorning stiftede i 1988 The Animation Workshop og har de sidste 31 år bygget animationsuddannelsen op til at være en af verdens førende.

Efter en undersøgelse af hans økonomiske forvaltning er stifter Morten Thorning fratrådt Danmarks førende animationsuddannelse.

Af Nicki Bruun

I august vendte stifteren og lederen af The Animation Workshop, Morten Thorning, tilbage på arbejde efter en kort suspendering.

58-årige Morten Thorning var blevet undersøgt på grund af tvivl om hans økonomiske forvaltning. En revisionsrapport viste, at lederen havde købt ydelser til skolen af sin nærmeste familie.

Nu har uddannelsesinstitutionen indgået en fratrædelsesaftale med Thorning, der træder i kraft 1. november, skriver The Animation Workshop.

”På trods af Morten Thornings store faglige kapacitet er det herefter parternes fælles konklusion, at der ikke længere er grundlag for at fortsætte samarbejdet på en for begge parter tilfredsstillende vis,” lyder det i en pressemeddelelse fra VIA University College, som animationsuddannelsen hører under.

Her anføres begrundelsen som en omstrukturering af aktiviteterne på skolen.

”Efter 31 år på jobbet som leder af The Animation Workshop ved jeg, at det er en organisation i international topklasse, som har stærke fremtidsudsigter og den portefølje af kompetencer, der skal til, for at det gode arbejde kan fortsætte,” udtaler Morten Thorning i pressemeddelelsen.

Det oplyses også, at der ikke vil være flere udtalelser om fratrædelsesaftalen, da det er en personalesag. Thorning fortsætter dog:

”Jeg ønsker VIA og den nye ledelse al mulig held og lykke med opgaven og glæder mig til at følge The Animation Workshops fremtidige udvikling.”

Organiseret afslutning
Da Filmmagasinet Ekko i august snakkede med Morten Thorning, var han klar over, at nogle ting ikke var blevet gjort efter bogen.

Men uddannelseslederen, der grundlagde The Animation Workshop i 1988, virkede ikke som en mand, der var på vej væk.

”Jeg har haft for travlt med det kreative og ikke været opmærksom nok på det administrative. Det kreative bliver måske skruet en lille smule ned de næste fjorten dage, og så er det på plads igen,” sagde Morten Thorning dengang.

”Jeg nåede at tænke, at jeg selvfølgelig skal væk derfra en dag, men at jeg gerne ville have en mere velorganiseret afslutning. Jeg er glad for, at jeg får lov til at fortsætte, for det er et fantastisk sted.”

I Morten Thornings fravær overtager uddannelsesdekan René Foli som overordnet leder, understøttet af forskningschef Anders Bisgaard.

”Vi vil selvsagt have øje for, at The Animation Workshops studerende, kursister og kunstnere skal have den bedste undervisning og et optimalt studie- og udviklingsmiljø, og vi vil være opmærksomme på et frugtbart samarbejde med The Animation Workshops mange eksisterende og potentielle samarbejdspartnere,” siger René Foli i pressemeddelelsen.

Det fremgår ikke, hvad omstruktureringerne går ud på.

Kommentarer

The Animation Workshop

Grundlagt i Viborg i 1988.

Anerkendt som statsuddannelse i 2003 og hører i dag under VIA University College.

Uddanner elever fra hele verden i fag som Karakteranimation, Computer Graphic Arts og Grafisk Fortælling.

Besøg skolens hjemmeside.

© Filmmagasinet Ekko