Nyhed
23. aug. 2018 | 01:02

Asia Argentos anklager bryder tavsheden

Foto | uoplyst
Jimmy Bennett var umådeligt populær som børneskuespiller op gennem 00’erne, men hævder, at hans fortid med Asia Argento har gjort det svært for ham at arbejde i dag.

”Jeg skammede mig og var bange,” udtaler Jimmy Bennett, der beskylder Asia Argento for overgreb, da han var sytten år. Et billede af de to i en intim situation er blevet offentliggjort.

Af Nicki Bruun

Den italienske skuespiller og instruktør Asia Argento tordnede tidligere på året mod Harvey Weinstein på Cannes-festivalen, som producenten ifølge hende havde brugt som sin jagtmark til overgreb på Argento og mange andre kvinder.

Men nu har beskyldningerne om overgreb mod Asia Argento selv fået ekstra vægt. Anklageren, 22-årige Jimmy Bennett, er stået frem i sagen, der handler om, at de to angiveligt har haft seksuelt samvær i 2013, da Bennett var sytten år.

Det skal være sket på i hotelværelse i Californien, hvor den seksuelle lavalder er atten år. Argento benægter at have haft et seksuelt forhold til Jimmy Bennett.

”Mit traume kom op på overfladen igen, da hun selv trådte frem som et offer,” skriver Jimmy Bennett i udtalelsen ifølge New York Times, der bragte historien om anklagen i søndags.

”Jeg har ikke udtalt mig offentligt de seneste dage og timer, fordi jeg skammede mig og var bange for at blive del af den offentlige fortælling.”

Retfærdighed og konsekvenser
I den første artikel fra New York Times fremgår det, at Jimmy Bennett havde kontaktet Asia Argento og hendes nu afdøde kæreste på det tidspunkt, Anthony Bourdain, med henblik på en økonomisk erstatning.

Der blev i marts aftalt en rateudbetaling af 2,5 millioner danske kroner, som ifølge Argento var af medlidenhed for at hjælpe Bennett og få ham ud af parrets liv. Men da avisen fik tilsendt dokumenterne af en anonym kilde, begyndte sagen at rulle.

Det var øjensynligt aldrig Jimmy Bennetts hensigt, at sagen skulle frem i offentlighedens lys.

”Jeg var mindreårig, da hændelsen skete, og jeg prøvede at få retfærdighed på en måde, som gav mening for mig på det tidspunkt, fordi jeg ikke var klar til at håndtere konsekvenserne, hvis min historie kom frem,” skriver skuespilleren i udtalelsen og slutter:

”Jeg vil gerne videre fra den her hændelse i mit liv, og i dag vælger jeg at bevæge mig fremad, ikke længere i tavshed.”

Problematiske sms’er
Den oprindelige artikel fra New York Times nævner også eksistensen af et billede af Asia Argento og Jimmy Bennett sammen i en seng. Det skulle være fra den pågældende episode på hotellet, men avisen valgte ikke at bringe billedet.

Nu er det dog blevet offentliggjort hos tabloid-mediet TMZ. Her kan man også læse sms-beskeder, der angiveligt er sendt mellem Asia Argento og en af hendes venner efter artiklen i New York Times forleden.

”Folk ved ingenting, kun hvad NYT skrev. Hvilket er ensidet. Den liderlige dreng hoppede på mig,” står der i beskederne, som skal være skrevet af Argento, der påstår, at Bennett har været forelsket i hende op gennem sin ungdom.

”Jeg havde sex med ham. Det føltes underligt. Jeg vidste ikke han var mindreårig før afpresningsbrevet,” fortsætter Argento, der også skriver:

”Da jeg var sytten var jeg sammen med en 33-årig mand i flere år.”

Politiet i Los Angeles har så vidt vides endnu ikke afhørt Jimmy Bennett i sagen, men har taget kontakt til skuespilleren og afventer svar.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko