Nyhed
27. juni 2024 | 12:05

Bacon Pictures skal lave fem spillefilm

Foto | Bacon

I løbet af en syret sommer i København møder Ronja (Joos Støvelbæks) den mystiske kvinde Franka (Leonora Saabye) i Det store glitch/Paradisets børn. 

Produktionsselskabet Bacon har markeret sig stærkt med kortfilm på Ekko Shortlist, og nu indgår selskabet en aftale om fem spillefilm med den nordiske distributør Scanbox.

Af Frederik Hoff

Jeppe Rønde, Martin de Thurah og norske Kristoffer Borgli er nogle af de fremtrædende instruktører, som i årenes løb har lavet kortfilm for det nordisk filmselskab Bacon.

Bacons danske kortfilm klarer sig som regel godt på Ekko Shortlist – ikke mindst Hannah Elbkes Vilde Sind, som vandt Shortlist Prisen og fire andre priser i ved Ekko Shortlist Awards i 2022.

Selskabet har kortfilmene vist en sans for at forene det kunstneriske og kommercielle, og Bacon er da også mest kendt som en efterspurgt reklamefilmproducent.

Sidste år havde deres nye spillefilmselskab Bacon Pictures biografpremiere på sin første spillefilm, danske Søren Peter Langkjær Bojsens syrede stoner-komedie Det store glitch/Paradisets børn.

Med 1.517 solgte billetter var det ikke nogen kommerciel succes, men den originale film fik fem stjerner i Ekko og vandt en Robert for Årets Børne- og Ungdomsfilm.

Nu har Bacon Pictures lavet en eksklusiv aftale med det store nordiske distributionsselskab Scanbox Entertainment om fem spillefilm på tværs af de nordiske lande, skriver Bacon i en pressemeddelelse.

Den første film bliver norske Solomamma, som går i produktion til august og instrueres af Janicke Askevold.

Utroligt stolte
Det vides ikke, hvad de resterende fire spillefilm fra Bacon Pictures bliver, men selskabet har allerede udviklet flere projekter, selv om de stadig er i opstartsfase.

Måske er det ikke helt dumt at håbe på, at Søren Peter Langkjær Bojsen skal lave flere film.

Eller at norske Kristoffer Borgli – som har brillieret med Sick of Myself og Nicolas Cage-filmen Dream Scenario – kunne finde på at slå pjalterne sammen med Bacon igen med Scanbox som distributør.

Bacon har hjulpet et stort instruktørtalent som Holger Karberg frem med forfriskende Ekko Shortlist-komedier som Sabbat, En slatten sandhed og Ganske vist. Og aktuelt har Gustav Werner og hans psykologdrama Sprællemanden ligget ni uger på top 10 for de mest populære film lige nu.

Direktøren for Bacon Pictures er den erfarne producer Magne Lyngner. I pressemeddelelsen kalder han Scanbox for den perfekte samarbejdspartner.

”Vi er utroligt stolte af denne aftale og kan ikke vente med at videreudvikle film gennem samarbejdet,” udtaler han, og Scanbox’ chef for biografdistribution Merete Martensen Christensen deler begejstringen.

”Vi har været i god dialog med Bacon Pictures over lang tid, og de laver en stærk slate, som præsenterer den perfekte kombination af kommercielle og eksklusive kvalitetstitler. Vi sætter også pris på, at de arbejder på tværs af Norden og producerer film for både Norge, Sverige og Danmark,” siger Merete Martensen Christensen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko