Nyhed
07. mar. 2022 | 08:20 - Opdateret 07. mar. 2022 | 08:47

Badehotellet stopper først efter næste sæson

Foto | Mike Kollöfel
Amanda (Amalie Dollerup) og datteren Frida (Lara Azimi-Busekist), som hun har fået med en tysk officer, vender tilbage til Badehotellet efter krigen.

Den meget populære TV 2-serie Badehotellet stopper, men der kommer en tiende og sidste sæson, meddeler tv-stationen.

Af Claus Christensen

I fredags kunne Ekko oplyse, at ifølge vores kilder stopper den populære TV 2-serie Badehotellet efter niende sæson, som runder af i aften.

Vores læsere har på Facebook reageret med en blanding af skuffelse og forundring. 759 kommentarer er det foreløbigt blevet til, og mange har reageret med et grædende ikon. 

Over for Ekko ville serieskaber Stig Thorsboe hverken be- eller afkræfte, men han afslørede, at TV 2 mandag morgen ville komme med en officiel udmelding.

Her til morgen bekræfter TV 2, at Badehotellet stopper. Men til manges lettelse viser det sig, at der kommer en tiende sæson, som så bliver den definitivt sidste. 

”Seernes kærlighed til serien har været utroligt opmuntrende for alle, der har været med til at lave den gennem årene, men Badehotellet har aldrig været tænkt som en ’evighedsserie’,” siger serieskaberne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad i en pressemeddelelse fra TV 2. 

Serien startede i 2013 og har siden haft tårnhøje seertal, mens anmeldelserne har været mere blandede. 

Når serien slutter, vil seerne have fulgt hr. Weyse, fru Frigh, Amanda, Otilia og de mange andre karakterer gennem atten år fra 1928 til 1946.

”Det er længe, og der kommer et tidspunkt, hvor det ikke vil være naturligt, at de samme feriegæster bliver ved med at flytte ind på det samme hotel i ugevis og år efter år,” udtaler Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Masser af overraskelser
Den tiende sæson må seerne dog vente tålmodigt på. Corona-nedlukningen har forsinket produktionen af serien og betydet, at sæson otte og ni er blevet forkortet til fem afsnit. 

Sæson ti er planlagt til at få premiere i vinteren 2024. Til gengæld forventer serieskaberne, at den bliver på otte afsnit. Herved kommer serien op på over 60 afsnit. 

”Vi kommer selv til at skrive løs hen over hele dette år og ind i det næste. For den idé, vi har til slutningen på Badehotellet, kan slet ikke fortælles på fem afsnit. Den kræver mere plads. Vi håber, seerne vil opleve, det var værd at vente på,” siger Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. 

Tiende sæson kommer til at foregå i 1946, og serieskaberne lover, at den vil blive afsluttet på ”smukkeste vis med masser af overraskelser”. En af overraskelserne vil dog næppe blive, at serien fortsætter med en ellevte sæson. 

”Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men det har vi altså ingen planer om,” siger serieskaberne.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko