Nyhed
28. apr. 2015 | 13:51

Snigpremiere: Berusende Wim Wenders-film

Foto | Decia Films
Den brasilianske mesterfotograf Sebastião Salgado portrætteres med poetisk sans i The Salt of the Earth.

Kom tæt på en af historiens største fotografer, når Ekko inviterer til snigpremiere på den prisbelønnede og enestående smukke The Salt of the Earth den 5. maj.

Af Freya Bjørnlund

”Sjældent, om nogensinde, har stillbilleder fremtrådt så levende på film,” skriver dokumentarinstruktør, forfatter og anmelder Lars Movin i det kommende nummer af Ekko.

Hans femstjernede anmeldelse af den tyske filmmester Wim Wenders' Oscar-nominerede dokumentar The Salt of the Earth bugner af rosende ord.

Filmen giver mulighed for at komme helt tæt på en af historiens største fotografer, brasilianske Sebastião Salgado, som gennem hele karrieren kastede sig frygtløst ud i at dokumentere alverdens brændpunkter – fra folkedrabet i Rwanda og hungersnød i Etiopien til en guldmine ved Amazonas, som på hans billeder ligner noget fra Dantes Inferno.

Man kan selv føle historiens vingesus og fortabe sig i Salgados magiske fotografier på tirsdag 5. maj, når Ekko inviterer til snigpremiere på The Salt of the Earth kl. 20.00 i Empire Bio.

Lars Movin deler ud af sin ekspertviden og begejstring før filmen, og efter forestillingen byder Empire og Royal Unibrew på en gratis øl. Billetter til arrangementet kan købes og bestilles her.

Snapshots af jordens skønhed
The Salt of the Earth har levet et indbringende liv på filmfestivaler, blandt andet hjemtog den to priser i Cannes og en fransk César for bedste dokumentar.

Idéen opstod hos Salgados søn, Juliano Ribeiro Salgado, som gik i gang med optagelserne, men savnede et udefrakommende blik på familieprojektet. Og det kom fra Wim Wenders, som er mangeårig beundrer af Salgados værker.

At forene Salgado senior og Wenders med deres fælles sans for billedpoesi, var et rent scoop. Sammen gør de filmens sansemættede billeder af hvalrosser, jungle-fugle og isbjerge til en hyldest til planetens skønhed og menneskets natur.

”Uanset om de personer, Salgado har fotograferet, har tilhørt den globale armé af anonyme arbejdere – ’jordens salt’ – eller om de har været ofre for katastrofer eller overgreb, har han i sine portrætter formået at forlene dem med integritet og værdighed,” skriver Lars Movin.

Billetter til arrangementet kan købes og bestilles her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko