Nyhed
12. apr. 2016 | 17:06

Susanne Bier tror ikke på Aalbæks exit

Foto | Robin Skjoldborg
Susanne Bier, som er aktuel med tv-serien Natportieren, har kendt Peter Aalbæk Jensen i flere år og tror ikke på, at han vil stoppe med at være toneangivende i Zentropa.

”Jeg vil se det, før jeg tror det,” siger instruktør Susanne Bier om Peter Aalbæk Jensens annoncerede tilbagetrækning fra Zentropas ledelse.

Af Simon Johansen

På sin 60-års fødselsdag i sidste uge valgte Peter Aalbæk Jensen at trække sig tilbage fra direktørposten i Zentropa.

”Således vil jeg fra nu af være menig medarbejder i den virksomhed, jeg startede sammen med Lars von Trier i januar 1992,” skriver Aalbæk i pressemeddelelsen.

Men den hopper Susanne Bier ikke på.

”Jeg vil se det, før jeg tror det,” siger Susanne Bier, som mødte Peter Aalbæk Jensen på Filmskolen i 1983. Et møde, som førte et langt samarbejde med sig.

Som henholdsvis direktør og instruktør i Zentropa står Aalbæk Jensen og Bier bag nogle af de største filmsucceser i Danmark, blandt andet Hævnen, som vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2011.

I 2013 erklærede Bier dog, at hun ville have en pause fra Zentropa. Hun havde stiftet sit eget selskab på den baggrund, at ”det giver mere kunstnerisk frihed”, fordi man ikke er bundet ”til en producents krav om levering hurtigst muligt”.

Susanne Bier vendte tilbage til Zentropa med En chance til fra 2014.

I stedet for Aalbæk skal Zentropa fremover ledes af en kollektiv ledelse, men Susanne Bier har svært ved at se, at Aalbæk skulle kunne nøjes med at være ”igangsætter af filmprojekter”, som han skriver i pressemeddelelsen.

”Der er ingen tvivl om, at der er en stærk og dygtig ledelse på Zentropa, men når det er sagt, så kan jeg simpelthen ikke forestille mig, at Peter bakker ud.”

”Mon ikke han vender tilbage i en eller anden form? Han er alt for kreativ og dynamisk, og han har for meget ild i røven til at stoppe,” siger Susanne Bier.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko