Nyhed
09. apr. 2019 | 12:18

Blodet sprøjter lystigt i København

Foto | Seamus McGarvey
Unge Frances (Chloë Grace Moretz) bliver venner med den ældre enke Greta (Isabelle Huppert) i Stalker, der som titlen antyder byder på mere skræmmende situationer end hygge i køkkenet.

Festivalen Blodig Weekend skifter fra Cinemateket til Empire Bio, men byder i år på alt fra femi-westernhorror til besøg af Stephen Kings samarbejdspartner.

Af Nicki Bruun

Siden 2012 har genrefilmfestivalen Blodig Weekend været garant for gedigne gys og hudflettende horror, der er blevet vist i Cinemateket.

Men årets festival rykker til Empire Bio, hvor den bloddryppende kavalkade af film kan ses fra den 11. april til den 14. april.

Det hele sparkes i gang torsdag aften med den første danske visning af thrilleren Stalker, hvor superstjernen Isabelle Huppert står over for stortalentet Chloë Grace Moretz.

De spiller henholdsvis en ældre enke og en ung servitrice, der begge har mistet deres nærmeste. De indleder et venskab, som den Oscar-vindende instruktør Neil Jordan (The Crying Game) undervejs får gjort særdeles ubehageligt.

I programmet finder man også en række spændende titler, der takket være festivalen bliver mulig at se i en dansk biograf.

Det gælder for eksempel den feministiske westernhorror The Wind, hvor en isoleret kvinde i Det Vilde Vesten er ved at blive vanvittig i stilheden. Eller tyske Luz, en eksperimenterende gyser om en kvindelig taxachauffør, der forfølges af en dæmon, som har forelsket sig i hende.

Vigtig stemme i horrorgenren
Blodig Weekend inviterer også et par internationale gæster fra filmens verden på besøg, deriblandt instruktøren Mick Garris, som er en af de vigtige stemmer inden for horrorgenren.

Han er kendt for sit mangeårige filmsamarbejde med Stephen King og som skaber af antologiserierne Masters og Horror og Fear Itself. Men Garris har også skrevet flere gyserromaner og har i sin egen podcast interviewet horror-koryfæer som John Carpenter, Dario Argento og David Cronenberg.

Festivalen viser instruktørens debut Critters 2, Sleepwalkers med manuskript af Stephen King og antologifilmen Nightmare Cinema, mens Mick Garris afholder en Masterclass den 14. april kl. 11.

Også den irske instruktør Lee Cronin, der er fremadstormende på gyserscenen, besøger Blodig Weekend for at præsentere sin nyeste film: The Hole in the Ground.

Endelig kan man møde Jack Foley, der sent i livet er slået igennem som skuespiller i serier som American Gods og film som Fugue og Lifechanger. Foley optræder på festivalen i forbindelse med visningen af Lifechanger, hvor han spiller en morderisk shapeshifter på mission.

Kommentarer

Blodig Weekend

Årlig genrefilmfestival, der startede i 2012.

Foregik de andre år i Cinemateket, men er i år flyttet til Empire Bio.

Byder på en lang række film i gysergenren og besøg af danske og internationale gæster.

Arrangeres med støtte fra Det Danske Filminstitut og Blockbuster.

Læs mere på festivalens hjemmeside.

© Filmmagasinet Ekko