Nyhed
31. juli 2019 | 16:52

Bruce Lees datter kritiserer Tarantino

Foto | Robert Richardson
Bruce Lee (Mike Moh) har en nævenyttig attitude, når han i Once Upon a Time in Hollywood kaster sig ud i nævekamp med en stuntmand spillet af Brad Pitt.

”Det var meget ubehageligt at høre folk grine af min far,” siger Sharon Lee, der anklager Once Upon a Time in Hollywood for at gøre kampsportsstjernen til en racistisk karikatur.

Af Nicki Bruun

Om to uger får Quentin Tarantinos enormt imødesete Once Upon a Time in Hollywood biografpremiere herhjemme.

Kritikerne var begejstrede på Cannes-festivalen, hvor filmen fik verdenspremiere i maj, og på Ekko har vi ikke bare anmeldt filmen til fem stjerner, men også lavet et 30 siders tema om Tarantino i #82.

Men efter den amerikanske premiere i sidste uge bliver Tarantinos kærlighedsbrev til Hollywood nu mødt med kritik. Karatekongen Bruce Lees datter forstår ikke, hvorfor hendes legendariske far, der i filmen har en slåskamp med Brad Pitts fiktive figur, bliver fremstillet som en latterlig og usympatisk fyr.

”Det var meget ubehageligt at sidde i biografen og høre folk grine af min far,” siger 50-årige Shannon Lee til mediet The Wrap, hvor hun også fortæller, at skildringen er på kanten til det racistiske.

”Jeg forstår, at Brad Pitts karakter skal være en totalt bad-ass, som er i stand til at banke Bruce Lee. Men de havde ikke behøvet behandle ham på samme måde, som det hvide Hollywood gjorde, da han var i live.”

Eneste ikke-hvide
Quentin Tarantinos historie om skuespilleren Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) og hans stuntmand Cliff Booth (Brad Pitt) har fået den bedste åbningsweekend i forhold til billetsalg af alle instruktørens film.

Men allerede i Cannes var der kritiske spørgsmål til instruktøren, som ligeledes har Roman Polanski med i sin film. Tarantino blev på et pressemøde spurgt, hvorfor Margot Robbie som skuespilleren Sharon Tate har så få replikker.

En tydeligt irriteret Quentin Tarantino nægtede dog at acceptere præmissen og svarede kort: ”Jeg afviser din hypotese.”

Shannon Lee mener, at instruktøren i filmen gør hendes far til en karikatur, og hun får opbakning af en ekspert i den afdøde skuespiller.

”Med tanke på, hvor sympatisk Tarantino skildrer Steve McQueen, Jay Sebring og Sharon Tate, overrasker det mig, at han ikke er lige så venlig over for Lee, som er den eneste ikke-hvide karakter i filmen,” siger Matthew Polly til The Wrap.

Once Upon a Time in Hollywood får dansk premiere 15. august.

Trailer: Once Upon a Time in Hollywood

Kommentarer

Ekko #82

Stort tema om Quentin Tarantino i det nye nummer af Ekko.

Køb magasinet i kiosker, få det tilsendt eller tegn abonnement.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

Once Upon a Time in Hollywood får dansk premiere den 15. august.

© Filmmagasinet Ekko