Nyhed
03. aug. 2009 | 11:35

Brüno truet af terrorister

Sacha Baron Cohen fortæller i Letterman, hvordan han fik et møde med en terrorist til sin film.
Af Henrik Østergaard

”Vi forbeholder os retten til at reagere, som vi finder passende imod denne mand,” lyder den officielle meddelelse fra Al-Aqsa Martyrernes Brigade.

Den palæstinensiske organisation, som er den militante gren af Fatah-bevægelsen og anses af USA og EU for at være terrorister, er vrede over at blive gjort til grin i den kontroversielle bøssekomedie, Brüno.

I filmen opsøger den østrigske modejournalist Brüno (Sacha Baron Cohen) den påståede terroristleder Ayman Abu Aita. Han vil kidnappes af ”de bedste i branchen”.

”Al-Qaida er bare så 2001,” siger han til Ayman og råder terroristen til at barbere overskægget af, fordi ”jeres konge Osama ligner en form for beskidt troldmand eller en hjemløs julemand”.

Konspiration
Organisationen fordømmer Cohens film med anklager om, at filmen er ”en del af en konspiration imod Al-Aqsa Martyrernes Brigade”.

Ayman er ikke længere er et medlem af terrororganisationen, men blot politisk repræsentant for Fatah-partiet og bestyrelsesmedlem i den selvstændige organisation The Holy Land Trust, som arbejder for palæstinensiske rettigheder uden brug af vold.

”Dette var en beskidt brug af vores broder Ayman. Og vi accepterer ikke, at Al-Aqsa Martyrernes Brigades navn optræder i filmen,” siger de i pressemeddelelsen.

CIA hjalp med interview
Sacha Baron Cohen har endnu ikke udtalt sig direkte om truslerne.

Da han for nylig gæstede David Lettermans tv-talkshow, fortalte han dog i detaljer, hvordan han fik det hemmelige møde med terroristen med hjælp fra CIA.

Da alle sikkerhedsfirmaer anså det for farligt at eskortere Cohen til mødet på Vestbredden, måtte filmselskabet tage hemmelige kodeord og popsangeren Enrique Iglesias’ tidligere bodyguard i brug for at sikre en nervøs Baron Cohen.

Da Letterman spurgte, om de her fyre nogensinde vil se filmen, svarede Baron Cohen: ”Det håber jeg ved gud ikke!”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko