Nekrolog
03. maj 2019 | 10:00

Chewbacca er død

Foto | Lucasfilm
Peter Mayhew sammen med den 200 år gamle wookiee Chewbacca, hvis popularitet sikrede skuespilleren bag en karriere.

Peter Mayhew spillede den elskede wookiee i den oprindelige Star Wars-trilogi. Skuespilleren er gået bort i en alder af 74 år.

Af Nicki Bruun

Selv om han ikke havde replikker, der kunne forstås af andre end Han Solo, blev den lodne wookiee Chewbacca en af de mest elskede figurer i den oprindelige Star Wars-trilogi.

Bag det anderledes ydre gemte skuespilleren Peter Mayhew sig. Han døde i tirsdags i en alder af 74 år, skriver hans familie på Twitter.

De var omkring ham, da han gik bort i sit hjem i det nordlige Texas.

Med sin imposante højde på 2,18 meter var Peter Mayhew svær at overse. Alligevel kunne han takket være sin forklædning i det populære stjernekrigsunivers gå relativt uforstyrret rundt, når der altså ikke var fan-møder, hvor han ivrigt skrev autografer.

”Det er det bedste, der nogensinde er sket for mig. De sidste 25 år har jeg kunnet rejse rundt over hele verden og er blevet betalt for det,” har han udtalt.

”Jeg kan gå ud i offentligheden uden at blive opdaget, og hvis jeg gerne vil opdages, skal det nok ske.”

Anonym kæmpe
Peter Mayhew blev født i London i 1944 og arbejdede på et hospital i hjembyen, da produceren Charles H. Schneer opdagede ham via et billede i avisen.

Mayhew blev castet til rollen som minotaur i Sindbad og tigerens øje fra 1977, men skuespillerens navn står ikke i rulleteksterne.

Samme år medvirkede han dog i den første Star Wars-film, og derfra var Peter Mayhews lykke gjort.

Foruden de første tre stjernekrigsfilm medvirker han også i Revenge of the Sith fra 2005 og deler rollen med Joonas Suotamo i The Force Awakens fra 2015. Han har også skrevet de to bøger Growing Up Giant og My Favorite Giant.

Mayhews andre roller tæller mest optrædener som sig selv eller Chewbacca i nyere tv-serier som Breaking In og Glee. Han har dog også en rolle i tv-serien Dark Towers i 1981, hvor hans karakters navn er Den Høje Ridder.

Peter Mayhews familie holder en mindehøjtidelighed for ham den 29. juni.

Video: Peter Mayhew om at spile Chewbacca

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko