Nyhed
10. apr. 2017 | 10:33

Ny bog viser Star Wars set fra sidelinjen

Foto | John Jay
”Det her er ikke droiderne, I leder efter.” Ny bog viser den berømte scene fra Star Wars: A New Hope, hvor Obi-Wan Kenobi narrer to stormtroopers, fra et nyt perspektiv.

Jubilæumsudgivelse genfortæller den første Star Wars-film, som den ville se ud fra bipersonernes perspektiv.

Af Frida Marquard

Har du nogensinde undret dig over, hvad der sker med stormtrooper-vagterne i Star Wars: A New Hope, efter at de bliver hypnotiseret af Obi-Wan Kenobi?

Så er der godt nyt ifølge mediet Indiewire.

En ny bog indeholder nemlig noveller skrevet fra perspektivet af de helt perifere eksistenser i Star Wars-universet. Dem, der kun lige netop når at optræde i billedet, før de forsvinder helt lydløst og anonymt.

Bogen, der har fået titlen Star Wars: From a Certain Point of View, udkommer til efteråret i anledning af 40-årsjubilæet for udgivelsen af den første Star Wars-film fra 1977.

Fejrer kulturfænomen
Fyrre forfattere er gået sammen om at genskabe det samme antal filmscener. Denne gang altså med det twist, at handlingen bliver fortalt fra forskellige bipersoners perspektiv.

”Det gælder X-Wing-piloter, der hjælper Luke med at ødelægge Dødsstjernen, og stormtrooperne, der aldrig helt kunne finde de droider, de ledte efter,” lyder det i en pressemeddelelse.

Bogens formål er ”at vise filmklassikeren i et helt nyt perspektiv og fejre den indflydelse og det eftermæle, som det enestående kulturelle fænomen Star Wars har haft,” kan man læse på forlaget Pinguin Random Houses hjemmeside.

Velgørenhed
Listen over bidragydere inkluderer bestseller-forfattere, filmnørder, tegneserieskabere og Star Wars-aficionados.

Forfatterne tæller flere rutinerede skribenter i forhold til Star Wars-universet, blandt andet Alexander Freed, der har skrevet bogversionen af Rogue One: A Star Wars Story.

Hele overskuddet fra bogsalget vil gå til velgørenhedsorganisationen First Book, der stiller bøger og læringsmaterialer til rådighed for børn af fattige familier. Alle forfattere har derfor arbejdet gratis på bogen.

Scene: Star Wars: A New Hope

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko