Nyhed
18. juni 2018 | 11:42

Dansk film vinder på animationsfestival

Foto | Late Love Productions
En kvinde sidder hjemme og udforsker sit forhold til et æg i den dansk-franske animationskortfilm Egg.

Den dansk-producerede Egg har vundet prisen for bedste kortfilm af en debutant på den førende animationsfestival i franske Annecy.

Af Nicki Bruun

I weekenden sluttede årets udgave af den førende festival for animation i franske Annecy, hvor en lang række danske film blev vist.

Og da priserne traditionen tro blev delt ud i slutningen af festivalen, gik én af dem til en dansk film. Den såkaldte Jean-Luc Xiberras-pris, der uddeles til den bedste debutfilm, blev vundet af den poetiske kortfilm Egg.

Det er en co-produktion mellem franske Miyu Productions og danske Late Love Productions, et produktionsselskab i Viborg, hvor også animationsskolen The Animation Workshop ligger.

Late Love Productions er stiftet af Lana Tankosa Nikolic, der også har produceret kortfilmen Poseidon, som kan ses på Ekko Shortlist.

Betydningsfuldt æg
Egg
er instrueret af italienske Martina Scarpelli, der ligeledes arbejder i Danmark og blandt andet har bidraget til kortfilmen Svartzul, som blev nomineret til bedste animation ved Ekko Shortlist Awards 2017.

Hendes debut som instruktør er en personlig kortfilm på tolv minutter, der handler om en kvinde, som er spærret inde i sit hjem med et æg.

Hun er både tiltrukket af og bange for ægget, og gennem sort-hvid, abstrakt animation fortælles en historie, som ifølge Martina Scarpelli er baseret på et lille, men betydningsfuldt øjeblik i hendes liv.

Der blev i Annecy delt priser ud til både skoleafgangsfilm, kortfilm og spillefilm. Blandt de andre vindere kan nævnes irske Nora Twomeys The Breadwinner. Den handler om en afghansk pige, der klæder sig ud som en dreng for at arbejde og tjene penge til familien.

Den blev vist i spillefilmkategorien og vandt både juryens pris og publikumsprisen, mens hovedprisen Cristal i kategorien blev vundet af franske Denis Do. Hans Funan handler om en kvinde, som kæmper for overlevelse i det cambodjanske Khmer Rouge-regime.

Trailer: Egg

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko