Nyhed
12. jan. 2023 | 10:07

Danske filmselskaber slår sig sammen

Foto | Netflix
Jannik Tai Mosholt og Christian Potalivos produktionsselskab Tall and Small stod senest bag Netflix-serien Chosen, hvor overnaturlige hændelser finder sted i en dansk forstad.

Et af landets førende produktionsselskaber køber sig ind i fremadstormende selskab, der har lavet en række serier for Netflix.

Af Nicki Bruun

To af dansk films førende filmselskaber slår pjalterne sammen. Nimbus Film har købt sig ind i produktionsselskabet Tall and Small, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Tall and Small – grundlagt i 2020 af manuskriptforfatter Jannik Tai Mosholt og producer Christian Potalivo– har haft stor succes både herhjemme og i udlandet med Netflix-serierne The Rain, Chosen og Nisser.

Birgitte Hald og Bo Ehrhardt stiftede Nimbus Film i 1993. De er begge uddannet fra Den Danske Filmskole og var med til at tegne den danske dogmebølge, da selskabet producerede Thomas Vinterbergs Festen og Søren Kragh-Jacobsens Mifunes sidste sang.

Nimbus Film producerede Vinterbergs første seks spillefilm, og instruktøren var indtil 2009 medejer af selskabet, der står bag andre prisvindende film og serier som Kongekabale, Flammen & Citronen, Sorte kugler, Broen og senest biografsuccesen Bamse.

”Med det nye samarbejde ønsker de to selskaber at øge deres respektive positioner inden for dansk og international film- og serie produktion,” lyder det i pressemeddelelsen.

Unikt samarbejde
I det nye partnerskab overtager Nimbus Film 33 procent af Tall and Small, mens Jannik Tai Mosholt og Christian Potalivo – som også begge er fra Den Danske Filmskole – hver beholder 33 procent.

Alle parter melder sig meget tilfredse med aftalen.

”Nimbus Film har igennem de sidste 30 år markeret sig som et af Danmarks førende filmselskaber, og vi er rigtigt stolte af at indgå et samarbejde med et selskab, som har været med til at definere og udvikle den danske fiktionsscene på flotteste vis i den periode,” udtaler Christian Potalivo, partner i Tall and Small.

Sammen med Esben Toft Jacobsen skabte Mosholt og Potalivo med The Rain den første skandinaviske Netflix-serie. Deres selskab har desuden sammen med Hyæne Film produceret kortfilmen Det ottende sakramente, der kan ses på Ekko Shortlist og vandt to priser ved sidste års Ekko Shortlist Awards.

”Jannik og Christian har på kort tid opbygget et unikt samarbejde og har skabt en række serier, som har givet dem uvurderlig erfaring og et stærkt netværk hos både talenter, tv-stationer og streamingtjenester,” lyder det fra Birgitte Hald.

”Deres portefølje er af en meget høj kvalitet ligesom deres kommende projekter, som de lige nu har i udvikling, og dem glæder vi os i Nimbus Film til at se realiseret og blive en del af.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko