Nyhed
09. juli 2010 | 16:36

Nimbus Film flytter fra Filmbyen

”Det er et passende tidspunkt børnene flytter hjemmefra,” udtaler Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen.

Af Andreas Straarup

For lidt mere end ti år siden red Nimbus Film på en bølge af succes, som især dogmefilmene Festen og Mifunes sidste sang var med til at skabe.

Dengang havde selskabet til huse i Ryesgade i det indre København, men lokalerne blev for små, og derfor flyttede man ud til Zentropa i Avedøre.

I disse dage flytter selskabet så tilbage til København igen. Nærmere bestemt til adressen Hauchsvej 17 på Frederiksberg, hvor man har fundet en egnet villa at indrette sig i.

Økonomisk magre år
I kølvandet på dogmefilmene satsede Nimbus Film blandt andet på et par store engelsksprogede projekter af Thomas Vinterberg og Søren Kragh-Jacobsen, men både Vinterbergs It’s All About Love og Kragh-Jacobsens Skagerrak floppede.

00’erne har i det hele taget været nogle økonomisk magre år for selskabet. Det beretter ejerne Birgitte Hald og Bo Ehrhardt om i en stor artikel fra Ekko #46.

”Vi var ikke dygtige nok, vi var for risikovillige, og vi var for lang tid om at reagere,” fastslog Bo Ehrhardt dengang om årsagen til, at de en overgang var truet af økonomisk ruin.

Et passende tidspunkt

Hverken Bo Ehrhardt eller Birgitte Hald har tid til at udtale sig om baggrunden for flytningen, men det har Zentropas direktør Peter Aalbæk Jensen til gengæld.

”Det er et passende tidspunkt børnene flytter hjemme fra. Sådan vælger jeg at tolke det,” siger han med henvisning til, at Zentropa og Nimbus Film startede med at dele lokaler i Ryesgade for små atten år siden.

Han afviser dog, at det er på grund af stridigheder med Zentropa, at Nimbus Film forlader Filmbyen.

”De ejer deres egen bygning derude, så selv om vi var oppe at toppes – hvilket vi ikke er – så var det ikke noget problem for dem at blive derude.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko