Nyhed
01. mar. 2021 | 12:56

David Fincher genforenes med Seven-forfatter

Foto | Peter Sorel
David Finchers stjernespækkede krimi-thriller Seven byder på et møde mellem Brad Pitt, Kevin Spacey og Morgan Freeman. Nu arbejder instruktøren igen med filmens manuskriptforfatter Andrew Kevin Walker om en blodig historie.

Instruktøren og manuskriptforfatteren slår sig på ny sammen for at lave en hårdkogt thriller om en morder for streamingtjenesten Netflix.

Af Rune Abildgaard

Det var den brutale krimifilm Seven, der i 1995 for alvor startede David Finchers rejse mod at blive en af tidens mest anerkendte instruktører.

Filmen handler om en seriemorder, der bruger de syv dødssynder fra Dantes Den guddommelige komedie som moralsk grundlag for sine drab.

Fincher fik historien af den dengang ukendte manuskriptforfatter Andrew Kevin Walker. Over 25 år efter deres filmsucces arbejder de nu sammen igen om spillefilmen The Killer, en filmatisering af franske Alexis Nolents tegneserie af samme navn fra 1998.

The Killer handler om en koldblodig lejemorder, der begynder at udvikle en samvittighed, som får ham til følelsesmæssigt at krakelere,” skriver branchebladet Variety.

Mordernes dunkle tanker
David Fincher har underskrevet en fireårig kontrakt med Netflix, som startede med instruktørens nyeste film, Mank.

Den er ligesom instruktørens andre film – der tæller Fight Club, Zodiac og The Social Network – primært blevet storrost af anmelderne.

Men i det aktuelle Ekko #87 kritiserer Jakob Stegelmann Mank og spørger, hvorfor ingen hos Netflix gav Fincher lidt modspil i udviklingen af filmen.

The Killer bliver den anden film i instruktørens samarbejde med streamingtjenesten, men udgivelsesdatoen er endnu ikke offentliggjort.

Fincher er ikke bange for at sætte sig helt ind i mordernes dunkle tanker. Det er omdrejningspunktet i hans krimiserie på Netflix, Mindhunter, hvor to FBI-agenter giver sig til at studere seriemordernes psykologi – en metode, som Niels Jakob Kyhl Jørgensen i øvrigt stiller sig stærkt kritisk overfor i et essay i #87.

Instruktøren udforsker den psykologiske gråzone mellem de gode og de onde figurer, og på den måde ser The Killer ud til at passe som fod i hose for ham.

Ifølge mediet The Hollywood Reporter har David Fincher været tilknyttet en filmatisering af den grafiske roman siden 2007, hvor filmselskabet Paramount arbejdede på projektet.

Trailer: Seven

Kommentarer

Ekko #87

Vi går i clinch med myten om, at detektiven skal indleve sig i morderens pyskologi.

Læs artiklen Den farlige detektivmyte.

Køb #87 i kiosker eller få det tilsendt.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko