Nyhed
18. feb. 2021 | 14:59

”Netflix bruger millioner på ynkværdige film”

Foto | Netflix
Gary Oldman giver den hele armen som manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz i David Finchers Netflix-film Mank, men ifølge Jakob Stegelmann er resultatet grinagtigt.

Jakob Stegelmann langer i nyt Ekko ud efter Netflix og andre streamingtjenester, der gør instruktører som Fincher, Clooney og Refn en bjørnetjeneste ved at give dem frie hænder.

Af Nicki Bruun

Jakob Stegelmann er kendt og elsket som tv-vært i det mangeårige DR-program Troldspejlet, hvor han kommer med anbefalinger i filmens og spillets verden.

Men han er også entusiastisk og ofte benhård bagsideskribent for Filmmagasinet Ekko. Her er han ikke bleg for at gå i clinch med kritikerhyldede værker som Martin Scorseses The Irishman.

I det aktuelle #87 med Frances McDormand på forsiden uddeler Stegelmann igen håndkantslag til Netflix og andre streamingtjenester. Han mener, at tjenesterne hælder millioner af kroner ud på ynkværdige film, fordi de ikke tør give de store instruktører modspil.

”Vi har brug for producerne, dramaturgerne og alle de andre, der generer instruktørerne,” skriver Jakob Stegelmann.

”De er uforstående, irriterende, detaljefikserede og øretæveindbydende. Men hvor vrede vi end kan blive på dem, og hvor mange tåbelige beslutninger de end måtte tage, er der tydeligvis også brug for, at de er der. Og tør sige de store skønånder imod.”

Parodisk dårlig Oldman
De store instruktører tæller blandt andre David Fincher, der i Netflix-filmen Mank fortæller historien om skabelsen af Citizen Kane.

Filmen fra 1941 er i manges øjne den bedste nogensinde. Mank er også blevet rost af anmeldere for den sort-hvide skildring af tiden og manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz, der kæmpede med Orson Welles om sin kreditering.

Men det giver Ekkos kritiker ikke meget for.

”Filmen har intet at byde på, end ikke den ellers altid velspillende Gary Oldman, der er parodisk dårlig som Citizen Kanes manuskriptforfatter,” skriver Jakob Stegelmann.

Clooneys stadier af sorg
Han langer også ud efter sci-fi-dramaet The Midnight Sky, hvor George Clooney står bag kameraet og instruerer sig selv i hovedrollen.

Stegelmann mener, at instruktørens væsentligste intention har været ”at se nærbilleder af George Clooney i forskellige stadier af afmægtig sorg over verdens skrækkelige tilstand”.

Stegelmann er også efter Amazon, som efter tv-værtens opfattelse burde have forsøgt at gøre Nicolas Winding Refns serie Too Old to Die Young bare en smule mere tilgængelig.

Abonnenter kan læse hele klummen digitalt. Er du ikke abonnent, kan magasinet bestilles enkeltvis, eller man kan tegne et årsabonnement med tilbud på gratis film.

Trailer: Mank

Kommentarer

Ekko #87

Nyt Ekko med stjernen Frances McDormand på forsiden.

Jakob Stegelmann er ude med riven efter David Finchers Mank i sin faste klumme.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko