Ugens streaming
12. apr. 2019 | 17:22

Streaming: De bedste Marvel-superhelte

Foto | Marvel Studios
Steve Rogers (Chris Evans) og Tony Stark (Robert Downey Jr.) bekriger i deres superhelteudgaver hinanden i Captain America: Civil War. Men de to har fundet sammen igen til det endelige opgør om verdens fremtid.

Som optakt til Avengers: Endgame anbefaler vi fem film og serier fra Marvel-universet, hvor superheltene viser sig fra deres mest medrivende side.

Af Nicki Bruun

De mest skelsættende dage i nyere fantasyfilm- og series historie er lige på trapperne.

På mandag tager sidste sæson af Game of Thrones sin begyndelse, og om små to uger kommer Avengers: Endgame, der med en spillefilm på hele tre timer vil sætte et slags punktum for Marvel-heltenes kamp med at redde universet.

I den anledning anbefaler vi i denne uge fem film og serier med nogle af de sejeste, sjoveste og mest fascinerende superhelte fra Marvel-universet.

Vi har taget hele paletten med og ikke kun set på det såkaldte Marvel Cinematic Universe. Også de forskellige Marvel-figurer, der har optrådt uden for filmserien, har været i spil.

Deadpool 2

Den rødklædte og grænseoverskridende superhelt Deadpool er ikke en del af Marvels officielle filmunivers. Af samme grund kan han tillade sig at tage pis på alt og alle.

Det gør han overmåde metasjovt i den første film, men også i Deadpool 2, hvor han tager kampen op med Josh Brolins tidsrejsende cyborg Cable. De vilde slåskampe, hvor hoveder gerne ruller – også på den selvhelbredende titelperson – er forrygende orkestreret. Men den sande genistreg er Deadpools endeløse kommentarer om alt mellem himmel og jord.

Det er svært at stå for skuespilleren Ryan Reynolds’ knivskarpe sarkasme, der bliver leveret som stikpiller til eksempelvis Wolverine fra X-Men.

Streames på C More og Viaplay

 

Iron Man

Tony Stark sparkede i 2008 Marvels nye filmunivers – MCU – i gang med Iron Man. Og det gjorde han med så stor succes, at de foreløbigt 21 film har omsat for astronomiske 123 milliarder kroner ved verdens billetluger.

Modsat Bruce Wayne/Batman skjuler Stark ikke, at han som hovedrig playboy også bekæmper skurke, når han trækker i den højteknologiske Iron Man-dragt. Hans lige dele charmerende og irriterende kækhed gør ham til en dynamisk figur, som hele tiden er god for en rap bemærkning.

Derfor giver det også så meget desto større pondus, når Tony Stark fortæller om sine følelser til de vigtige mennesker i hans liv.

Streames på Blockbuster og SF Anytime

 

Captain America: The Winter Soldier

Steve Rogers – bedre kendt som patriotiske Captain America – er på overfladen den kedelige fyr i gruppen af farverige superhelte, der udgør The Avengers. Bag Iron Man gemmer sig den flamboyante rigmand Tony Stark, mens videnskabsmanden Bruce Banner bliver grøn og vred som Hulk. Til sammenligning er Rogers tilsyneladende bare en good guy.

Men Captain America: The Winter Soldier fra 2014 – i denne fans øjne stadig den bedste film i MCU-universet – viser virkelig kaptajnens kvaliteter. Han uddeler røvfuld med sit karakteristiske skjold, men er også tørt morsom og dybt rørende, når han skal vænne sig til, at han befinder sig i nutiden og ikke 1940’erne.

Netop anakronismen i at være fra en tid, hvor verden på mange måder var mere simpel, gør Captain America til en forrygende figur. Det gør ham også nem at drille for de andre superhelte, men han tager det hele i stiv arm.

Streames på SF Anytime, Blockbuster og Viaplay

 

Legion

Legion er gået under radaren herhjemme, selv om vores anmelder i 2017 gav fem stjerner til serien om en psykisk ustabil mutantsuperhelt.

Han bærer det borgerlige navn David Haller og er i seriens start indlagt på et hospital, fordi han døjer med skizofreni og hallucinationer. Men da han bliver reddet af en mutantgruppe, finder vi ud af, at grænsen mellem virkelighed og fantasi er mere flydende end som så. Hovedforfatter Noah Hawley – der også er manden bag serieopdateringen af Fargo – har skabt et univers med et billedsprog, som forvirrer og forbløffer.

Anden sæson bliver tilgængelig på Viaplay den 1. maj, så påskeferien er et perfekt tidspunkt at give sig i kast med første sæson.

Streames på Viaplay

 

Daredevil

Her snakker vi naturligvis ikke om den fjollede film med Ben Affleck i hovedrollen som den blinde superhelt. Det er derimod Netflix-serien. Her får Daredevil en alvorlig overhaling og bliver smidt ind i en mørk verden, hvor hans evner inden for kampsport bliver sat på prøve.

Som sit borgerlige ”jeg” forsøger advokaten Matt Murdock i dagtimerne at hjælpe beboerne i kvarteret Hell’s Kitchen. Men det er ikke nemt, og derfor trækker han om natten i djævlemasken og udnytter sine kræfter og forstærkede sanser til at banke skurke sønder og sammen.

Serien fik tre stærke sæsoner på Netflix, før den pludselig blev stoppet. Det skal nok mest ses som et resultat af, at Disney – der ejer Marvel – er på vej med streamingtjenesten Disney+, hvor man vil samle selskabets originale indhold. Og Marvel har lovet, at vi ikke har set det sidste til den blinde beskytter.

Streames på Netflix

Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

I denne uge udvælger vi film og serier om Marvel-superhelte.

© Filmmagasinet Ekko